Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 2571 tot 2575
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 21 februari 2017

De stijgende inflatie vormt een bedreiging voor de Fed

De meeste beleggers rekenen op twee Amerikaanse renteverhogingen in het jaar 2017. Toch lieten een aantal FOMC-leden onlangs nog weten dat de planning is om dit jaar driemaal de rentestand op te trekken. Met name de stijgende inflatie kan er voor gaan zorgen dat de Amerikaanse centrale bank genoodzaakt is om een renteverhoging door te voeren.

Bron: Hollandgold
Geplaatst: dinsdag 21 februari 2017

Rusland kocht in januari 31 ton goud

Rusland heeft in de eerste maand van het nieuwe jaar 31,1 ton goud aan haar reserves toegevoegd, zo blijkt uit de nieuwste cijfers van de Russische centrale bank. Het land beschikt nu over een goudvoorraad van 1.645,37 ton, goed voor een zesde plaats op de ranglijst van landen met de grootste goudvoorraden. De totale goudreserve staat tegen een waarde van $62,93 miljard op de balans en vertegenwoordigt daarmee bijna 16% van de totale reserves van de centrale bank.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 21 februari 2017

Huizenprijzen nog niet hersteld van crisis

In grote delen van Nederland zijn de huizenprijzen zijn nog steeds niet hersteld van de economische crisis. Eind 2016 lagen de prijzen in grote delen van het land lager dan het niveau van 2008. In veel gemeenten rond het rivierengebied zijn woningen zelfs meer dan twintig procent in prijs gedaald, zo blijkt uit cijfers van het CBS.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: dinsdag 21 februari 2017

Het euroverhaal

In steeds meer Europese landen, waaronder Frankrijk, Duitsland en Italiƫ, begint de politieke onzekerheid op te lopen. En hoe meer er getwijfeld wordt aan het euroverhaal, hoe slechter, zegt BNR-economiecommentator Kees de Kort.

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: dinsdag 21 februari 2017

Goudprijs stijgt na renteverhogingen VS

De goudprijs gedraagt zich de laatste jaren anders dan wat je op basis van de gangbare economische theorieën mag verwachten. De laatste twee renteverhogingen van de Federal Reserve zorgden namelijk voor een flinke stijging van de goudprijs, terwijl een stijgende rente in veel economieboeken juist wordt uitgelegd als zeer negatief signaal voor goud.