Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 25701 tot 25705
Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 30 oktober 2013

Hoe lang blijft zilver nog een slapende reus

De globale financiële toestand ziet er vandaag slechter uit dan in 2008, toen het systeem op enkele uren van een volledige shutdown stond. Rond die tijd waren edelmetalen het favoriete toevluchtsoord. De laatste twee jaar trappelen goud en zilver ter plaatste of hebben ze last van serieuze winstnemingen. Voor zilver zijn de fundamenten voor een hogere prijs overweldigend. Wanneer gaat deze reus eindelijk ontwaken?

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 30 oktober 2013
Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: woensdag 30 oktober 2013

“Onze welvaart is een omgekeerde piramide die wankelt!”

Dat is de bijzonder verontrustende conclusie van een studie verricht door econoom en politicus Lode Vereeck.  Hij voerde de berekeningen uit voor België en wat blijkt : op 100 Belgen zijn er slechts 41 die werken – waarvan dan nog 9 voor de staat! Dus slechts 32 op 100 staan in voor de welvaart van gans België, inclusief de overige 68 zijnde de ambtenarij, de jeugd, de werklozen en de senioren.  Een onhoudbare toestand? You bet…

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 30 oktober 2013

Ook werkende Vlaming worstelt met gezinsbudget

Werkende Vlamingen vinden het steeds moeilijker om financieel het hoofd boven water te houden. Voor alleenstaanden met kinderen is het ontwijken van financiële problemen nog nauwelijks mogelijk. Dat blijkt uit een enquête van het onderzoeksbureau iVox en het televisieprogramma Telefacts (VTM). Uit het onderzoek blijkt dat 27 procent van de Vlamingen aangeeft dat zijn inkomen onvoldoende is om het gezin te kunnen onderhouden. Bij éénoudergezinnen loopt dat cijfer echter op tot 54 procent. Ook getuigt 25 procent van de ondervraagden niet de financiële ruimte te hebben om te sparen. Dat cijfer loopt bij alleenstaanden met kinderen op tot 54 procent. De onderzoekers stelden ook vast dat 30 procent van de Vlamingen door een beperkt budget niet meer in staat is om luxevoeding te kopen, terwijl 25 procent om diezelfde reden gestopt is met het restaurantbezoek. Ook voert 25 procent aan te moeten besparen op de hobby’s van de kinderen. Jobverlies, faillissementen en echtscheidingen zijn cruciale redenen voor de problemen. (MH)

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 30 oktober 2013

België wordt nieuw zorgenkind van Europa

Volgens de Duiste krant Die Welt wordt ons land het nieuwe zorgenkind van Europa. België deelt die weinig benijdenswaardige positie met Nederland, Frankrijk en Finland.