Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 25711 tot 25715
Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 5 november 2013

'Wir fahr'n fahr'n fahr'n auf der Autobahn', maar moeten daarvoor straks wel betalen

'Wir fahr'n fahr'n fahr'n auf der Autobahn'Buitenlanders die op de Duitse Autobahn rijden moeten daar straks tot 100 euro voor ophoesten. Dat blijkt uit gelekte voorstellen van het Duitse ministerie van Transport, die de Financial Times kon inzien. Om in regel te blijven met een EU-regel die zegt dat buitenlanders niet mogen worden gediscrimeerd zullen ook de Duitsers een autosnelwegvignet moeten kopen, doch zij zullen dat geld kunnen recupereren via hun wegenbelasting.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 5 november 2013

Oktober bijna nieuwe recordmaand voor faillissementen

Tijdens de maand oktober werden in België 1.311 ondernemingen failliet verklaard. Dat betekent een stijging met 7 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar, toen op het gebied van faillissementen de zwaarste maand uit de Belgische geschiedenis werd opgetekend. Sindsdien werd in september dit jaar met 1.332 faillissementen echter een nieuw record opgetekend. Dat blijkt uit cijfers van het handelsinformatiekantoor Graydon. De maand oktober van dit jaar staat wel op de tweede plaats in de recordlijst falingen. Graydon merkt nog op dat sinds begin dit jaar telkens opnieuw het maandrecord werd gebroken. Tijdens de eerste tien maanden van dit jaar werden 10.257 faillissementen uitgesproken. Dat betekende een stijging met 12 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. In totaal werden door de falingen 23.082 banen geschrapt, waarmee een toename met 5 procent tegenover de eerste tien maanden van vorig jaar werd geregistreerd. (MH)

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 5 november 2013

Treinstaking treft vooral Wallonië

In Wallonië is het treinverkeer zwaar verstoord door de staking van de niet-erkende, kleine vakbond ASTB. In Vlaanderen ondervindt vooral de as Oostende-Eupen, de langste van het land, hinder. Op verschillende verbindingen in Wallonië, onder meer Namen-Aarlen en Namen-Luxemburg, zijn treinen afgeschaft. In Vlaanderen verloopt ook het verkeer op de lijn Oostende-Kortrijk moeilijk. In het Brusselse zijn vooral problemen met treinen uit Vorst en Schaarbeek.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 5 november 2013

Ex-topman Belgocontrol vindt 115.000 euro niet genoeg

De federale regering heeft beslist dat Jean-Claude Tintin, de vroegere topman van luchtverkeersleider Belgocontrol, een vertrekvergoeding van 230.000 euro bruto krijgt, of ongeveer 115.000 euro netto. Tintin, die een PS-stempel heeft, had 530.000 euro gevraagd en is van plan zijn oud-werkgever voor de rechtbank te slepen. Dat schrijft La Libre Belgique.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 5 november 2013

Helft bedrijfsleiders dreigt met ontslagen

Indien de regering voor de verkiezingen geen "sterk signaal" geeft, dan voorspelt de helft van de bedrijfsleiders ontslagen. En wat voorligt -een lagere btw op elektriciteit- is niet sterk genoeg. "Het moet meer zijn", zegt Pieter Timmermans, topman van het VBO, vandaag in Het Nieuwsblad naar aanleiding van het overleg tussen de federale regering en de gewesten over de concurrentiekracht.