Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 25726 tot 25730
Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: dinsdag 29 oktober 2013

World Gold Council geeft weerwoord aan Eric Sprott

Vermogensbeheerder Eric Sprott stuurde onlangs een open brief naar de World Gold Council, waarin hij stelt dat de vraag en aanbod cijfers in de goudmarkt niet kloppen. Door verkeerde informatie te geven zouden beleggers verkeerde keuzes maken. De World Gold Council slaat terug.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 29 oktober 2013

Amerikanen beleggen massaal met geleend geld

Beleggen met geleend geld wordt over het algemeen gezien als onverstandig. Toch doen miljoenen Amerikanen dat vol overtuiging. Niet alleen de financiƫle markten staan op recordhoogte.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 29 oktober 2013
Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 29 oktober 2013

4 signalen dat China zijn 'Lehman moment' nadert

De Chinese financiƫle markten beginnen angstvallig veel te lijken op de westerse, net voor het faillissement van Lehman Brothers in 2008. Op zijn minst vier gelijkenissen doen het ergste vermoeden:

De Shibor is de Chinese tegenhanger van de Libor en publiceert dagelijks een lijst van interbancaire rentevoeten. Net zoals de Libor in 2008 staat de Shibor nu ongewoon hoog als gevolg van de weigering van de PBOC (de Chinese centrale bank) om voor de derde maal de interbancaire markt te overspoelen met goedkoop geld. Bovendien wordt cash deze week wellicht nog schaarser omdat banken aan nieuwe kasreservevereisten zullen moeten voldoen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 29 oktober 2013

Recordaantal Vlaamse gezinnen heeft budgetmeter

44.000 Vlaamse gezinnen zijn momenteel op een budgetmeter aangewezen voor hun elektriciteitsvoorziening. 27.000 hebben er een voor gas. Dat is een absoluut record, zo schrijven De Morgen en Het Laatste Nieuws vandaag op basis van cijfers die Vlaams Parlementslid Robrecht Bothuyne (CD&V) opvroeg bij Vlaams minister van Energie Freya Van den Bossche (sp.a).