Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 25736 tot 25740
Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 29 oktober 2013

Waarde dubieuze leningen bij Europese banken verdubbeld tot 1.187 miljard euro

Het aantal dubieuze leningen bij Europese banken is tussen 2008 en 2012 verdubbeld. Dat blijkt uit een rapport van PwC. Vooral in de PIGS-landen verslechterde de toestand het voorbije jaar snel. PwC verwacht dat het aantal non-performing loans (NLP) zal blijven toenemen vanwege de onzekere economische toestand in die landen.

Hadden Europese banken in 2008 voor 514 miljard euro aan dubieuze leningen in de boeken staan, dan was dat eind vorig jaar al opgelopen tot 1.187 miljard euro.

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 29 oktober 2013

Huizentekort loopt op, maar niemand weet of dat hogere of lagere woningprijzen oplevert

Nederland heeft nu 160.000 huizen tekort. Dat aantal loopt op naar 290.000 in het jaar 2020. Dat komt omdat het aantal huishoudens jaarlijks groeit terwijl het aantal nieuwe huizen achterblijft.

Burgers en onroerendgoedpartijen vangen dat tekort op met bijvoorbeeld het splitsen van woningen of het bewoonbaar maken van andere gebouwen dan woningen. Of kinderen blijven langer bij hun ouders wonen. ‘Maar op een enig moment is de rek eruit en dat ontstaat er woningnood zoals in de jaren vijftig’, zegt ABf-directielid Co Poulus in Het Financieele Dagblad.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: dinsdag 29 oktober 2013

Huizenprijzen veel harder gestegen dan inkomens

De huizenprijzen zijn vanaf 1995 veel harder gestegen dan de inkomens, zo laat de volgende grafiek op Marketupdate zien. Vanaf 1970 zijn de inkomens met een factor zes gestegen, terwijl de huizenprijzen elf keer over de kop gingen.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: dinsdag 29 oktober 2013

Obama : “Moet ik me zorgen maken over de Bitcoin?”

De Bitcoin zet zijn snelle opmars verder en de eerste automaten voor conversie worden in Canada geplaatst, een primeur.  Je kunt er Canadese dollar omwisselen in bitcoin en omgekeerd; identificatie gebeurt via de handpalm.  Goeie bronnen bevestigen dat president Obama aan Google executive Schmidt tijdens een diner in het Witte Huis de vraag stelde of hij zich zorgen moest maken.

over de positie van zijn Amerikaanse dollar dus.  Maar waarom al die heisa over een “bitcoin”; wat is het precies en waar komt het vandaan?

Bron: hpdetijd.nl
Geplaatst: dinsdag 29 oktober 2013

Hoogleraar Paul van der Heijden waarschuwt: vast arbeidscontract gaat kopje onder

Hoogleraar Paul van der Heijden waarschuwt: vast arbeidscontract gaat kopje onder

Dinsdagochtend pleit hoogleraar internationaal arbeidsrecht aan de Universiteit Leiden Paul F. van der Heijden voor een grondige herziening van ons denken over arbeidsverhoudingen, arbeidsrecht, sociale zekerheid en pensioen.