Nieuws / Artikelen met het woord

57852 artikelen gevonden. Artikel 25751 tot 25755
Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 4 november 2013

Crisis veroordeelt arme Britten tot junkfood

Britten zijn door de economische crisis steeds slechter gaan eten. 

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 4 november 2013

Goeroes sterk verdeeld over de S&P 500

Het loont vaak om beleggingsgedrag van top hedge fund manager te kopiëren. Maar wat nu als diezelfde managers een compleet tegengestelde verwachting hebben?

Vorige week stonden we al uitgebreid stil bij David Einhorn. Die begint zich zo zoetjes aan zorgen te maken over de tomeloze recordrally op Wall Street. Reden om zich defensiever te positioneren met zijn beleggingsfonds Greenlight Capital. De long posities zijn netto 35 procent groter dan de short posities, en dat is wel eens aanmerkelijk lager geweest. Die defensievere houding van Einhorn kost geld: over de eerste negen maanden staat het rendement op 12 procent, tegen ruim 20 procent voor de S&P 500.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: maandag 4 november 2013

De toekomst van 3D-printen

Dit moeten we nastreven als natie: excelleren, uitblinken of toch zeker méé zijn in trends die, niets meer of minder, een revolutie kunnen betekenen op technologisch vlak. We hebben het over 3D-printing, u heeft er natuurlijk al van gehoord op Biflatie.nl maar wat is het precies en vooral: hoe ver kan dit wel reiken?

”Een 3D-printer is een apparaat dat op basis van digitale ‘bouwtekeningen’ (computerbestanden) min of meer willekeurige driedimensionale objecten kan produceren. Dit gebeurt door het object laag na laag op te bouwen. Het gehele proces heeft de naam rapid prototyping gekregen”.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 4 november 2013

Duitse economie dreigt te stagneren

De vergrijzing dreigt de economische groei in Duitsland te decimeren. Zonder aanpassingen en een toename van de migratie blijft van de huidige potentiële groei in 2030 bijna niets meer over. Dat stelt de hoofdeconoom van de Duitse bank KfW, Jörg Zeuner, in de zondageditie van de Duitse krant Die Welt.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zondag 3 november 2013

De week vooruit

Afgelopen week lasten de beurzen een kleine adempauze in. Wat mogen beleggers aankomende week verwachten? Meer van hetzelfde? Of vuurwerk?

De financiële markten kwamen afgelopen week per saldo amper van hun plek, met hier en daar wel flinke individuele uitschieters. De aankomende week belooft met name interessant te worden voor tech gerelateerde aandelen en social media bedrijven.