EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
32
kliks
26
kliks
Bron: SlimBeleggen.net
25
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 25756 tot 25760
Geplaatst op: vrijdag 22 november 2013

Steeds meer ontslagen in detailhandel

Dat het al een aantal jaren erg slecht gaat met fysieke winkels is geen nieuws te noemen, toch heeft de detailhandel op dit moment erg veel last van de enorme wildgroei aan webwinkels in allerlei branches. Er vallen steeds meer ontslagen en dat gaat de detailhandel en zijn werknemers niet in de koude kleren zitten.

Dat het al een aantal jaren erg slecht gaat met fysieke winkels is geen nieuws te noemen, toch heeft de detailhandel op dit moment erg veel last van de enorme wildgroei aan webwinkels in allerlei branches. Er vallen steeds meer ontslagen en dat gaat de detailhandel en zijn werknemers niet in de koude kleren zitten.

Dat er steeds meer ontslagen in detailhandel vallen is voor de mensen die het economisch nieuws volgen niet bepaald een verrassing. Onlangs besloot Free Record Shop zijn personeel op straat te zetten door een faillissement en velen zullen naar alle waarschijnlijkheid volgen. Een van de hoofdredenen waardoor deze winkels het hoofd niet meer boven water kunnen houden is de enorme wildgroei van webwinkels die dankzij goede marketing hun kosten laag kunnen houden en hun winst hoog. Iets wat bij fysieke winkels vaak niet op gaat, aangezien men daar alleen al enkele duizenden euro’s af moet dragen voor de huur van een pand op een A-locatie. Ontslagen in detailhandel zullen dus enkel en alleen maar toenemen en het is daarom ook maar de vraag of deze winkels nog van toegevoegde waarde zullen zijn in een winkelcentrum. Volgens de meeste Nederlanders in ieder geval niet. Je hoeft tegenwoordig de deur niet meer uit voor een paar sokken, laat staan voor een nieuwe televisie. Specificaties en alles wat je als consument nog meer wilt weten is te vinden op het internet, evenals reviews en ervaringen van anderen. Waarom zou je dan nog een bezoekje brengen aan een ”ouderwets winkelpand”?

Lees verder op vergoedingbijontslag.nl
Geplaatst op: vrijdag 22 november 2013

'Huishoudens blijven minder besteden'

 Huishoudens hebben in september 2,1 procent minder besteed aan goederen en diensten dan in september 2012.

 Huishoudens hebben in september 2,1 procent minder besteed aan goederen en diensten dan in september 2012.

Hun bestedingen zijn al meer dan twee jaar onafgebroken lager dan in dezelfde maand een jaar eerder. De consumptiecijfers zijn gecorrigeerd voor prijsveranderingen en veranderingen in de samenstelling van de koopdagen.

Lees verder op blikopnieuws.nl
Geplaatst op: vrijdag 22 november 2013

Fitch waardeert Rabobank af, negatief vooruitzicht

Rabobank zou volgens een bericht van de beoordelaar structureel minder winst maken dan veel branchegenoten. Ook is de waarde van het onderpand gedaald, waardoor de bank kwetsbaarder is geworden. Fitch roemt de cooperatieve structuur van de bank, maar stelt tegelijkertijd wel dat daardoor een prikkel mist om in de kosten te snijden.

Lees verder op nrc.nl
Geplaatst op: vrijdag 22 november 2013

Stadscafé De Waag over Bitcoin

In de serie “Kennismaken met…” krijgen bedrijven die iets met Bitcoin doen de kans om zichzelf te presenteren aan de lezers van BitcoinWeb. Vorige week werd deze serie gestart met Thuisbezorgd.nl in de hoofdrol. Deze keer is het de beurt aan stadscafé en proeverij De Waag, de eerste horecagelegenheid in Nederland die Bitcoins als betaalmiddel accepteerde. Hugo Overvoorde, manager van De Waag, vertelt over de lopende projecten en waarom zij zich bezig houden met Bitcoin.

Lees verder op bitcoinweb.nl
Geplaatst op: donderdag 21 november 2013

Dit is de enige manier om inflatie Ă©cht te verslaan

Iedere 8 tot 10 jaar wordt uw welvaart gehalveerd door inflatie!! Dat is schrikken als je dat leest. Gemiddeld ligt de officiële inflatie de laatste decennia tussen de 2 % en 3 %. Maar de berekening van de inflatie is al vele malen aangepast om minder officiële inflatie te hebben. Op basis van de oude, meer betrouwbare, berekeningen zou inflatie momenteel tussen de 6 % en 8 % bedragen.

Lees verder op Beurs.com

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs