Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 25756 tot 25760
Bron: waarheidzoeker.nl
Geplaatst: donderdag 17 oktober 2013

Hogere cijfers Kadaster, maar aantal verkochte woningen nog altijd in dalende trend

Hogere cijfers Kadaster, maar aantal verkochte woningen nog altijd in dalende trend

Het aantal geregistreerde verkochte woningen bevindt zich nog altijd in een dalende trend. Hoewel maand-op-maand vergelijkingen soms grote uitschieters laten zien, wordt het steeds rustiger op de woningmarkt. Het Kadaster meldde donderdag een stijging van het aantal verkochte woningen van maar liefst 30%, wat juichend overgenomen werd door diverse media. Maar dat is nog altijd geen uitbraak uit de negatieve trend die al in 2005 werd ingezet, zoals hierboven te zien is.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: donderdag 17 oktober 2013

Eerste kapitaalcontrole een feit!

De Amerikaanse grootbank JP Morgan Chase heeft vanaf 17 oktober een limiet geplaatst op wat haar klanten nog mogen opnemen – van hun eigen geld!  Tevens mogen er geen internationale geldtransferts meer plaatsvinden.  In de praktijk zullen klanten beperkt zijn tot 50.000 dollar; dit lijkt nog een groot bedrag maar niet zo voor de zakelijke klanten.

Gerald Celente zegt dat dit een voorbode is van een “bank holiday“. Daarmee bedoelt hij dat wat hij al lang voorspeld heeft zal gebeuren : deze bank en àlle Amerikaanse banken zullen op een dag gewoon de deuren sluiten! Bereiden deze financiële instellingen zich voor op wat komen gaat...

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 17 oktober 2013

Vanaf 2018 geen geld meer om pensioenen uit te betalen

De reserves van het Zilverfonds beschikken slechts over 14 miljard euro, terwijl de meerkost van de vergrijzing op de pensioenen tegen 2060 zo'n 304 miljard euro zal bedragen. In de huidige stand van zaken zullen de reserves tegen 2018 uitgeput zijn, zo blijkt uit een studie van consultant Roland Berger waarover de krant L'Echo vandaag bericht.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 17 oktober 2013

India: ‘We kunnen de wereld in goud betalen’

Op de financiële markten was India onlangs even het bokje. Zorgen over de nationale schuld voerden de boventoon. India reageerde laconiek en stelde die schuld desnoods in goud te betalen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 17 oktober 2013

De Chinese Google aanvaardt nu ook Bitcoins

China's grootste zoekrobot Baidu - ook wel een de Google van China genoemd - heeft voor een deel van zijn diensten Bitcoin aanvaardt als een betaalmiddel. Dit is een volgende grote stap voor Bitcoin in de internationale aanvaarding van deze crypto-currency, aldus