Nieuws / Artikelen met het woord

57296 artikelen gevonden. Artikel 25781 tot 25785
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 17 oktober 2013

Goud noteert met een discount van 32 %

een vorig artikel werd reeds uitgelegd wat Fiat Money Quantity (FMQ) precies betekent. Het legt daarbij ook uit waarom de Fed niet kan stoppen met QE. Met FMQ kan je een monetaire analyse maken (= hyperinflatie op komst) maar ook de prijs van goud berekenen in dollars. En volgens die berekening staat de goudprijs genoteerd met een discount van meer dan 30 procent.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 17 oktober 2013

Chinese kredietbeoordelaar waardeert VS af

Het akkoord in het Amerikaanse Congres over het schuldenplafond heeft de Chinese kredietbeoordelaar Dagong er niet van weerhouden de kredietstatus van de Verenigde Staten af te waarderen.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: donderdag 17 oktober 2013

Aantal werklozen gestegen naar 685.000

In september is het aantal werklozen in Nederland gestegen naar 685.000. Dat is het equivalent van 8,6% van de Nederlandse beroepsbevolking. De werkloosheid onder Nederlandse jongeren is gestegen naar 16,5%.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 17 oktober 2013

VS krijgt afwaardering van Chinese kredietbeoordelaar

Er is een akkoord bereikt over de verhoging van het Amerikaanse schuldenplafond, maar dat weerhoudt de Chinese kredietbeoordelaar Dagong er niet van een downgrade te geven. Volgens Dagong groeit de staatsschuld veel sneller dan de economie, waardoor het schuldenprobleem alleen maar groter wordt. De kredietstatus werd met één stap verlaagd van A naar A-.

Bron: waarheidzoeker.nl
Geplaatst: donderdag 17 oktober 2013

Hogere cijfers Kadaster, maar aantal verkochte woningen nog altijd in dalende trend

Hogere cijfers Kadaster, maar aantal verkochte woningen nog altijd in dalende trend

Het aantal geregistreerde verkochte woningen bevindt zich nog altijd in een dalende trend. Hoewel maand-op-maand vergelijkingen soms grote uitschieters laten zien, wordt het steeds rustiger op de woningmarkt. Het Kadaster meldde donderdag een stijging van het aantal verkochte woningen van maar liefst 30%, wat juichend overgenomen werd door diverse media. Maar dat is nog altijd geen uitbraak uit de negatieve trend die al in 2005 werd ingezet, zoals hierboven te zien is.