Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 25786 tot 25790
Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: zondag 27 oktober 2013

Waarom daalt de olieprijs?

De prijs van ruwe olie daalt nu al geruim een maand waardoor de WTI nu onder de prijs van 100 dollar per vat is gekomen.

Opvallend is dat gedurende dezelfde periode de dollar ook in waarde is gedaald. Olie wordt geprijsd in dollars en over het algemeen stijgt de olieprijs wanneer de dollar daalt. Dan reist dus de vraag: wat is er aan de hand?

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: zondag 27 oktober 2013

Goud en zilver report (Week 43)

De goudprijs steeg de afgelopen week met 1,72% naar ruim €978 per troy ounce. De zilverprijs steeg 1,96% naar ruim €525 per kilogram. De dollar verzwakte door een slecht banencijfer en getemperde verwachtingen omtrent tapering. Meer nieuws in het wekelijkse rapport op Marketupdate.

Bron: elsevier.nl
Geplaatst: zondag 27 oktober 2013

Henk Bleker: Participatiesamenleving? Kijk eens naar Italië

Nederland mag in de ogen van Bleker wel met een meer open blik naar Italië kijken -

Nederlanders zijn te ver doorgeschoten in hun afhankelijkheid van de overheid. We kunnen klagen over Zuid-Europa, maar in onze zoektocht naar een 'participatiesamenleving' zou een voorzichtige blik op Italië geen kwaad kunnen.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: zondag 27 oktober 2013

Bereiden de VS zich voor op een burgeropstand?

De grootste Amerikaanse banken moeten voldoende financiële middelen achter de hand hebben om het 30 dagen vol te houden. 

Met reeds 80 miljoen dollar uitgegeven voor gewapende bewakers “to prepare for civil disturbances” in New York, wil het Department of Homeland Security nog eens 723.000 manuren spenderen aan bewakers voor overheidsgebouwen in Arkansas. 

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 27 oktober 2013

Beleggers kijken naar bedrijvencijfers en Fed

Verwacht wordt dat de Fed zijn stimuleringsbeleid op peil houdt. Na de vorige vergadering oordeelde het bestuur dat het economisch herstel nog te broos was om al met een afbouw te beginnen.

Sindsdien heeft de economie een nieuwe tik gekregen door de begrotingsruzie in Washington en de tijdelijke sluiting van de federale overheid.