Nieuws / Artikelen met het woord

57264 artikelen gevonden. Artikel 25811 tot 25815
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 15 oktober 2013

Goud niet gemanipuleerd? Hmm, bekijk dit eens …

heeft men vandaag weer geprobeerd goudprijs naar beneden te manipuleren. Volgens Nanex waren er 6 momenten waarbij er op 1 seconde tijd meer dan 700 contracten op de markt werden losgelaten. Tussen de laatste 3 dumpingmomenten zaten exact 1 uur en 3 seconden, toeval?? Helaas het het deze keer niet voor de nodige schade kunnen zorgen doordat de goudprijs telkens wist te herstellen.

Bron: goudportal.nl
Geplaatst: dinsdag 15 oktober 2013

De volgende megabubbel: Hydraulic Fracturing

De volgende megabubbel: Hydraulic Fracturing

Sinds eind 2005 heeft de productie van de conventionele olie gepiekt. Dit betekent dat de productie zijn maximum bereikt heeft, ongeacht het aantal extra boortorens wat er geplaatst kan worden. De bestaande olievelden hebben wereldwijd een productieafname van 6.7% per jaar. Deze maximale opbrengst van conventionele bleef op 70 miljoen vaten per dag steken. De totale olie aanbod en vraag is rond de 86 miljoen vaten per dag. De 16 miljoen vaten per dag onconventionele olie bestaat uit tarsands, olie uit gas, deep see drilling, en fracking. De productie opbrengst van conventionele olie neemt steeds verder af sindsdien.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 15 oktober 2013

Goed nieuws: consumenten overladen met schulden mag niet van de rechter

Als een consument meer krediet heeft gekregen dan volgens de norm is toegestaan, moet de kredietverstrekker rente terugbetalen. De rechter kiest de kant van de consument, zo staat op Follow The Money. De Nederlandse kredietverstrekker Afab heeft een consument meer uitgeleend dan volgens de eigen leennorm is toegestaan en moet de rente terugbetalen over het bedrag dat boven de norm is verstrekt. Dat heeft het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden (17 september) besloten in een vérstrekkende uitspraak.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 15 oktober 2013

Ondertussen in de VS

De VS is, voor even, weer het middelpunt van de belangstelling. De hele wereld maakt zich inmiddels ernstig zorgen over de politieke clash in Washington. Waar blijft nou die overeenkomst?

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 15 oktober 2013

12 onheilspellende waarschuwingen over wat US default zou betekenen voor de wereldeconomie

We kunnen ons bijna niets anders voorstellen dan dat de Amerikaanse politiek uit de huidige impasse zal geraken. Een default door 's werelds grootste schuldenaar kan een kettingreactie in gang brengen die we nog nooit gezien hebben. No where to hide!!