Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 25816 tot 25820
Bron: beursig.nl
Geplaatst: zaterdag 26 oktober 2013

Beurzen bereiken nieuwe records sinds uitbreken crisis

De titel klinkt misschien spannend, maar in praktijk blijkt er vaak bar weinig verschil te zitten tussen de Nederlandse AEX en de Belgische Bel20. Vaak gaan de koersbewegingen van de buurlanden hand in hand. Dit jaar is er wel degelijk een verschil te zien. De AEX staat vandaag op een jaarwinst van 11,48% en de Belgen doen het met 14,57% toch significant beter. Lees meer > > >

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 25 oktober 2013

'Lot eurozone hangt af van Italiaanse economie'

De economische ontwikkelingen in Italië zijn bepalend voor het lot van de euro. Dat heeft bestuurder Jörg Asmussen van de Europese Centrale Bank (ECB) vrijdag gezegd in een toespraak in Milaan.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 25 oktober 2013

Iedereen wakker worden, tijd om de realiteit NU onder ogen te zien (Kijk op de week)

Het is vrijdagavond en de herfstvakantie is begonnen. Ik hoorde mijn mooie vrouw tegen mijn kind zeggen dat het spijtig is dat ze maar een week vakantie hebben. Nooit meer naar school gaan, nooit meer werken, dat zou pas plezant zijn. Maar we moeten de realiteit onder ogen zien, in het verleden zijn grote fouten gemaakt waar wij voor moeten opdraaien. We zullen dus langer moeten werken :-(

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: vrijdag 25 oktober 2013

Op de glijbaan en hard naar beneden

Sinds 2008 zijn we, maatschappelijk gezien, in een enorme stroomversnelling terechtgekomen.

Dat wat na de Tweede Wereldoorlog redelijk langzaam werd opgebouwd en nogal stabiel leek, is met een sneltreinvaart aan het verdwijnen. Vaste banen, pensioenvoorzieningen, AOW, een duidelijke leeftijdsgrens waarop je met werken zou kunnen stoppen, betaalbare huren, een goede kans op een redelijk te financieren koophuis en het adagium wie een goede opleiding heeft die vindt zeker werk. Dit alles is aan het verdwijnen. De in gang gezette neergaande ontwikkelingen zullen de komende vijftien jaar, ons land, Europa en de wereld op een nog ongekende manier gaan veranderen. We zitten op de glijbaan en gaan hard naar beneden.

Bron: zerohedge.com
Geplaatst: vrijdag 25 oktober 2013

Alan Greenspan: shockerende onthullingen

Alan Greenspan’s Shock Revelation “We really can't forecast all that well. We pretend that we can but we can't. And markets do really weird things sometimes because they react to the way people behave, and sometimes people are a little screwy.”