Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 25861 tot 25865
Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 15 oktober 2013

Armoede in Wallonië op niveau van Polen en Portugal

Een onverwachte uitgave van 1.000 euro zou voor 38 procent van de Waalse bevolking onbetaalbaar zijn. Dat is de conclusie van een onderzoek het Institut Wallon de l’Evaluation, Prospective et Statistique (Iweps). Ook wordt opgemerkt dat 10 procent van de Waalse gezinnen geen verwarming kunnen betalen, terwijl 6 procent niet in staat zouden zijn om twee gezonde maaltijden per dag te genieten. Bovendien zouden kinderen in Wallonië 28 procent van de arme bevolking uitmaken, tegenover 21 procent in Vlaanderen. Vooral eenoudergezinnen zijn volgens de onderzoekers bijzonder kwetsbaar. De helft van die bevolkingsgroep zou in Wallonië in armoede belanden. Het Iweps merkt nog op dat Waalse gezinnen met budgettaire problemen in eerste instantie hun vakantieplannen laten vallen, gevolgd door een beslissing om versleten meubilair niet te vervangen en het opgeven van hobby’s. Wallonië situeert zich op het gebied van armoede op het niveau van Polen, Portugal of Letland. (MH)

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 15 oktober 2013

Wanneer stoppen de goudmanipulaties?

Ik heb er al vaker over geschreven maar nu begint de traditionele media zich ook vragen te stellen over de vreemde gebeurtenissen op de goudmarkt.

Je kan er dan ook echt niet meer naast kijken.

Bron: beurs.nl
Geplaatst: dinsdag 15 oktober 2013

Financiele sector maakt winst als nooit tevoren door de crisis

AMSTERDAM (Dow Jones)--De Nederlandse financiele sector is de afgelopen crisisjaren verder gegroeid en is een van de meest winstgevende van Europa, vooral door de bijzondere financiele instellingen of 'bfi's'. Dat blijkt maandag uit een rapport van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: dinsdag 15 oktober 2013

Raghuram Rajan: "We kunnen altijd nog goud verkopen"

De gouverneur van de Indiase centrale bank, Raghuram Rajan, heeft gezegd dat India haar goud kan verkopen als dat nodig is. In een noodgeval verkoopt India liever haar goud dan dat ze een noodlening van het IMF aanneemt. De Indiase economie loopt de laatste tijd wat stroever door de zwakke roepie, oplopende inflatie en door een tekort op de betalingsbalans.

Bron: indewaanvandeweek.nl
Geplaatst: dinsdag 15 oktober 2013

Brief aan Klaas Knot

Deze week kondigde u min of meer aan dat Nederland uit de recessie is. Daarmee nam u een voorschot op cijfers die pas half november bekend worden. Management by speech heet dat dan; door het te zeggen, wordt het misschien wel waarheid. Zoiets als Rutte’s succesvolle oproep om massaal een nieuwe auto te gaan kopen.