Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 25901 tot 25905
Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: woensdag 30 oktober 2013
Bron: debitcoin.org
Geplaatst: woensdag 30 oktober 2013

Hoe we een volgend Libor-schandaal kunnen voorkomen

Er lijkt geen dag voorbij te gaan of een volgend schandaal dient zich aan in de financiële wereld.  Momenteel is Nederland in rep en roer over de omvang van Rabobank’s betrokkenheid bij de Libor-kwestie en de resulterende boete van 774 miljoen dollar. Bij dit soort schandalen is het altijd goed om te zien wat er nu echt is fout gegaan en hoe we dit in de toekomst kunnen voorkomen. Dan blijkt dat Libor slechts een relatief oppervlakkig probleem is en de echte problemen bij de wortels van ons geldsysteem zitten. Bitcoin biedt gelukkig nieuwe wortels die kunnen leiden tot een veel rijker en eerlijker ecosysteem.

Eerst even een korte samenvatting van het Libor-schandaal. Wat is Libor? Libor staat voor de London Interbank Offered Rate en is een gemiddeld rentetarief gebaseerd op individuele bijdragen van deelnemende grote banken in Londen. Het schandaal is ontstaan doordat deze banken hun bijdragen te hoog of te laag doorgaven om zo winstgevend te speculeren of hun kredietwaardigheid te maskeren. Libor was bedoeld om als barometer te fungeren voor de gezondheid van de bancaire sector en als zodanig werd zij gebruikt in talloze derivatencontracten ter waarde van honderden biljoenen euro’s. Indien de banken hoge rentes doorgaven, zou dit in theorie moeten betekenen dat ze elkaar minder vertrouwden. Doordat de banken de tarieven echter manipuleerden, werd de realiteit gekleurd en konden ze hier een hoop geld mee verdienen.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 30 oktober 2013

Moebelaste Franse betogers dragen rode mutsen tegen Hollande, net als in 1675 tegen de Hollanders

Fred TanneauDe Franse premier Jean-Marc Ayrault moest gisteren een aangekondigde eco-taks intrekken, nadat protesten in Bretagne op rellen waren uitgelopen. De eco-taks wil zware vrachtwagens op het ganse Franse grondgebeid extra gaan belasten à rato van 0,12 euro per kilometer voor alle voertuigen boven de 3,5 ton.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 30 oktober 2013

Speculant herontdekt de goudmarkt

De goudmarkt ligt er sinds enige tijd weer wat beter bij. En dat is speculanten ook opgevallen. De long posities in goud futures en opties lopen weer stevig op.

De cijfers zijn ietwat gedateerd (8 oktober) als gevolg van de shutdown van de Amerikaanse overheid, maar geven toch een aardig beeld van de activiteiten van handelaren en speculanten op de goudmarkt.

Bron: elsevier.nl
Geplaatst: woensdag 30 oktober 2013

Rabobank?? Schikking?? De bak in, dat is wat ik wil lezen..

Rabobank is de enige Nederlandse bank die rentestanden doorgeeft voor de Libor -

De Rabobank heeft dinsdag een schikking van 774 miljoen euro met toezichthouders getroffen voor de manipulatie van de zogeheten Libor- en Euribor-rente. Ten gevolge van deze affaire stapt bestuursvoorzitter Piet Moerland op. De antwoorden op de belangrijkste vragen.