Nieuws / Artikelen met het woord

58155 artikelen gevonden. Artikel 25956 tot 25960
Bron: aandelen.com
Geplaatst: woensdag 6 november 2013

Doodgewone jongen werd miljardair door te beleggen in één aandeel

De meeste beleggers denken dat ze tientallen of zelfs honderden goede beleggingen moeten doen om een vermogen op te bouwen via de beurs.

Stewart Horejsi bewijst hier het tegendeel. Hij nam slechts één beslissing: aandelen Berskhire Hathaway kopen. En telkens wanneer hij later nieuwe fondsen beschikbaar kreeg, ging het geld opnieuw naar Berkshire.

[...]

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: woensdag 6 november 2013

De nieuwe generatie loonslaven

Is dit waar we naartoe willen of erger : is dit reeds de realiteit?  Ontmoet : de Japanse Loonslaaf.  Om 5 uur ‘s ochtends in de metrotrein, lange dagen, keihard werken – en dan jezelf laten vollopen in een karaokebar voor de laatste trein terug naar huis.  De Slapende Loonslaaf – Tijd.be maakte er opvallende beeldreportage over.  ‘t Is schrijnend om aan te zien.  Mensen als robots.  De Fransen hebben er een treffende term voor : Métro, boulot, dodo.  Hij komt van een gedicht uit 1951 :

Au déboulé garçon pointe ton numéro/Pour gagner ainsi le salaire/D’un morne jour utilitaire/Métro, boulot, bistro, mégots, dodo, zéro.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 6 november 2013

Grieken leggen vandaag massaal werk neer

Griekse leraren, ambtenaren en luchtverkeersleiders leggen vandaag het werk neer. Met een 24 uur durende staking protesteren de Grieken tegen de bezuinigingen die geldschieters het land oplegden vanwege de 'bailout', de financiële reddingsoperatie.

Bron: mijnzorgverzekering2014.nl
Geplaatst: woensdag 6 november 2013

Pech voor ouderen: meer betalen voor aanvullende zorg

Steeds meer zorgverzekeraars besluiten ouderen meer te laten voor hun aanvullende zorgverzekeringen. Als je jonger bent gaat de premie voor de zorgverzekering juist omlaag. Aanvullend verzekeren staat Anno 2014 dus niet langer in het teken van “samen delen” en “solidariteit”. Het verschil in premie is soms bijna 70 procent voor dezelfde verzekering, zo meldt RTL nieuws.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 6 november 2013

Adecco ziet opnieuw stijgende vraag naar arbeid

Uitzendconcern Adecco heeft in het derde kwartaal de vraag naar arbeid in veel Europese landen weer zien aantrekken. Dit zei topman Patrick De Maeseneire van de grootste uitzender ter wereld bij de presentatie van de derde kwartaalcijfers.