Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 25961 tot 25965
Bron: daf.fm
Geplaatst: dinsdag 22 oktober 2013

'Duitsland, echte schuld € 14,5 biljoen, stevent op bankroet af'

Die offizielle Staatsverschuldung in Deutschland betrage 2,2 Billionen Euro, "das ist die Unwahrheit", so Michael Grandt. Denn eigentlich müsste man auch die implizite Verschuldung, d.h die Forderungen der Bürger an den Staat, hinzurechnen. Somit käme man auf acht Billionen Euro, zuzüglich 1,2 Billionen für die Rettung der krisengeplagten EU-Länder, sowie Target-Forderungen und die Privat- und Unternehmensverschuldung. "Insgesamt haben wir dann eine Verschuldung von über 14,5 Billionen Euro", so Michael Grandt. Mit normalen Mitteln sei eine derartige Verschuldung nicht mehr zu tilgen. Bis wann Michael Grandt mit dem Kollaps rechnet und was er Anlegern rät, sehen Sie im Interview.

Bron: debitcoin.org
Geplaatst: dinsdag 22 oktober 2013

Leer de jeugd het geheim van geld

Ik heb mezelf vaak afgevraagd hoeveel tijd en levensgeluk ik had kunnen winnen door op jonge leeftijd al te leren wat ik nu weet. Ik ben blij dat op mijn 33 e de rook eindelijk optrekt, maar het zou goed zijn als men al op de middelbare school het ongecensureerde verhaal achter geld leert kennen. Op die manier versterken we de toekomstige acceptatie van alternatief geld als Bitcoin.

Bron: goudbelegger.com
Geplaatst: dinsdag 22 oktober 2013

JNUG, voor goudbeleggers met ballen!

Goud en zilver zijn druk doende om een bodempatroon af te ronden, na een twee jaar durende bearmarkt binnen een grotere seculiere bullmarkt. Mijn persoonlijke mening is dat de bodem in juni 2013 is gezet en dat vanaf toen de nieuwe bullfase is begonnen. Maar of ik daar in gelijk krijg, of dat we nog iets dieper gaan met de edelmetaalkoersen, maakt eigenlijk niet zo veel uit. Niet voor de belegger die een paar jaar de tijd heeft. Iemand met een beleggingshorizon van 3 tot 5 jaar hoeft niet wakker te liggen als de edelmetalen en in hun kielzog de edelmetaalmijnen,  nog wat verder corrigeren de komende maanden. Voor deze beleggers, die niet bang zijn om tegen een tussentijds verlies aan te kijken, is er nu een nieuw beleggingsvehikel met een geweldig potentieel.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: dinsdag 22 oktober 2013

Marc Faber: "De Federal Reserve heeft geen exit strategie"

Volgens Marc Faber zal de Federal Reserve haar stimuleringsprogramma niet afbouwen. Integendeel, volgens de beleggingsgoeroe is het wachten op de uitbreiding van de kwantitatieve verruiming: $150 miljard, $200 miljard of zelfs $1 biljoen per maand. Het is volgens Faber slechts een kwestie van tijd.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: dinsdag 22 oktober 2013

Spaarders gaan de beurs op!

Steeds meer spaarders zoeken hun toevlucht tot de aandelenmarkt. Waarom? Goede vraag! Misschien heeft het te maken met de lage rente, die niet meer compenseert voor de inflatie. Maar zijn aandelen wel zo'n veilige belegging? De geschiedenis leert ons dat particuliere beleggers steeds als laatste instappen, voordat het slimme geld winst neemt.