Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 25981 tot 25985
Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 21 oktober 2013

Europa dreigt in november betalingen te moeten staken

De Europese Unie dreigt midden volgende maand haar rekeningen niet meer te kunnen betalen indien het Europees Parlement deze week geen groen licht geeft voor bijkomende middelen voor de lopende Europese begroting. Dat heeft Commissievoorzitter José Manuel Barroso vandaag aan het Europees Parlement laten verstaan.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: maandag 21 oktober 2013

Wordt uitlevering van fysiek goud een probleem?

Het begint er steeds meer op te lijken dat centrale banken, in het bijzonder de Amerikaanse FED, lang niet zoveel goud in bezit hebben als officieel wordt beweerd Dat blijkt onder andere uit het verzoek van Duitsland in januari van dit jaar om 300 ton goud te

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 21 oktober 2013

Goud shorten? Heel onverstandig

Spelbepalers als Goldman Sachs gebruiken drogredenen om hun verkoopadvies in goud te onderbouwen. De redenering is soms zelfs ronduit simpel. Vreemd voor een bedrijf met de slimste koppen in dienst.

Dat het op de goudmarkt hard tegen onzacht gaat staat als een paal boven water. In de praktijk stellen we vast dat de derivatenmarkt zich lijnrecht tegenover de fysieke markt heeft gezet. De fysieke kopers van goud ondersteunen de goudmarkt, de derivatenmarkt stelt zich aan de verkoopzijde op.