Nieuws / Artikelen met het woord

58207 artikelen gevonden. Artikel 25981 tot 25985
Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: woensdag 6 november 2013

Sentiment in de goudmarkt laat verbetering zien

Er bestaat zelfs een index voor het sentiment in de goudmarkt... Handelaar BullionVault meet de verhouding tussen het aantal klanten dat goud koopt en goud verkoopt en maakt daar een index van. Bij een cijfer boven de 50 zijn er meer kopers dan verkopers. In oktober kwam het cijfer uit op 54,3, het hoogste niveau in zes maanden. Het record was in september 2011, toen de index uitsloeg naar 71,1.

Bron: knack.be
Geplaatst: woensdag 6 november 2013

Zaterdag is het moment van de waarheid voor China en de wereldeconomie

Zaterdag is het moment van de waarheid voor China en de wereldeconomie. Jonathan Holslag, Chinakenner en docent Geschiedenis van de buitenlandse betrekkingen (VUB)

376 Chinese Partijleiders komen zaterdag samen. 'Een moment van de waarheid voor de nieuwe Chinese leiders én de hele wereldeconomie, zegt China-kenner Jonathan Holslag: 'Peking wil een laatste grote industriële sprong voorwaarts maken.'

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: woensdag 6 november 2013

Van goudstandaard naar oliestandaard

Ooit stapte de dollar over van een goudstandaard naar een oliestandaard. Nu begint deze oliestandaard (petrodollar) instabiliteit te vertonen. Een cocktail van een groeiende wereldbevolking, grondstoffenhonger en een verpauperende dollar zetten enorme druk op het accepteren van deze dollar en het functioneren van het huidig financieel systeem. Men zet alles in op groei. Onze welvaart moet daarvoor plaatsmaken. Juist: groei en welvaart zijn twee verschillende zaken!

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: woensdag 6 november 2013

DOCU : De Wall Street Code

De Wall Street Code is het derde deel van een uitstekende documentaire-reeks van Tegenlicht. Deel 1 was: De Alchemisten van Wall Street en deel 2: Inside the Black Box.

De handel op de financiële markten gebeurt voor het grootste deel al door computers – daar daar kan geen mens meer tegenop.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 6 november 2013