Nieuws / Artikelen met het woord

57630 artikelen gevonden. Artikel 25986 tot 25990
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 21 oktober 2013

Goud shorten? Heel onverstandig

Spelbepalers als Goldman Sachs gebruiken drogredenen om hun verkoopadvies in goud te onderbouwen. De redenering is soms zelfs ronduit simpel. Vreemd voor een bedrijf met de slimste koppen in dienst.

Dat het op de goudmarkt hard tegen onzacht gaat staat als een paal boven water. In de praktijk stellen we vast dat de derivatenmarkt zich lijnrecht tegenover de fysieke markt heeft gezet. De fysieke kopers van goud ondersteunen de goudmarkt, de derivatenmarkt stelt zich aan de verkoopzijde op.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: maandag 21 oktober 2013

Een basisinkomen voor iedere Nederlander : de ideale wereld? (deel 1)

We schreven al eerder over het onderwerp en de Zwitsers gaan er weldra effectief over stemmen : het basisinkomen.  Het idee verwezenlijken zou heel wat maatschappelijke en economische problemen in één klap uitwissen : de werkloosheid, de armoede, de stress bij de werkenden, het eeuwige streven naar materialisme zelfs kunnen inperken…  Het zou au fond betekenen : investeren in mènsen.  Diegene die interessant werk doet en dit graag doet zou blijven werken; diegene die zijn en haar taken met grote tegenzin uitvoert en afstompend werk verricht zou iets anders kunnen gaan doen, vrijwilligerswerk bijvoorbeeld ten bate van de maatschappij.  De ideale wereld?

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: maandag 21 oktober 2013

Chinezen kiezen voor Russische olie

De Chinezen hebben opnieuw een deal gesloten met de Russen. Het Chinesen CNPC gaat samen met het Russische staatsbedrijf Rosneft een joint-venture oprichten om de oliereserves in Siberië aan te kunnen boren. Rusland is de grootste producent van olie ter wereld, terwijl China binnen afzienbare tijd de grootste afnemer zal worden.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 21 oktober 2013

US Treasuries dreigen superstatus te verliezen

De Amerikanen hebben dan wel ter elfde uur een halfslachtig akkoord uit de brand weten te halen, het aanslepende debat heeft voor de nodige nervositeit gezorgd bij de buitenlandse beleggers in Amerikaanse Treasuries. Buitenlandse investeerders zijn goed voor de helft van de $ 12 biljoen uitstaande marktschulden - aldus Financial Times.

De Verenigde Staten is nu op weg naar een derde rondje van markt pesten in iets minder dan 3 jaar tijd. Ook voor de grootste bezitters van Amerikaanse schulden is dit teveel van het goede, ondanks dat de rentevoet op een historisch laag niveau blijft staan.