Nieuws / Artikelen met het woord

58126 artikelen gevonden. Artikel 25986 tot 25990
Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 5 november 2013

Johnson & Johnson betaalt 2,2 miljard dollar in corruptieonderzoek

Het Amerikaanse farmabedrijf Johnson & Johnson gaat 2,2 miljard dollar (1,6 miljard euro) betalen aan de Amerikaanse overheid. Zo vermijdt het bedrijf vervolging voor het betalen van smeergeld aan apothekers, onder meer voor de verkoop van een behandeling voor schizofrenie. Het is een van de grootste schikkingen in de Amerikaanse gezondheidszorg.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 5 november 2013

Het profiel van een fraudeur

Fraudeurs bij bedrijven zijn voornamelijk werknemers tussen de 36 en 45 jaar die langer dan 6 jaar in dienst zijn. Bovendien maakt de fraudeur in het algemeen deel uit van het management van de onderneming en werkt hij vaak samen met anderen bij het plegen van het misdrijf.

Bron: tijd.be
Geplaatst: dinsdag 5 november 2013

Pimco topman Bill Gross doet een opmerkelijke uitspraak

'Het tijdperk waarin kapitaal lager belast wordt dan arbeid moet nu eindigen.' Dat opmerkelijke pleidooi houdt Bill Gross. De topman van Pimco, de grootste obligatiehouder ter wereld, schaart zich daarmee achter de rijkentaks van die andere superbelegger, Warren Buffett.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 5 november 2013

EU start oorlog tegen plastic draagtas

De Europese Commissie heeft voorstellen geformuleerd (.pdf) om het gebruik van plasticzakjes te reduceren. De Commissie wil zowel belastingen heffen als nationale doelstellingen formuleren of zelfs het gebruik van plastic draagtasjes verbieden.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 4 november 2013

Peter Schiff: “Fed wil inflatie, kost wat kost”

Peter Schiff was te gast bij Larry Kudlow, van CNBC’s The Kudlow Report, om de monetaire toestand van het land te bespreken. Beide heren komen al snel tot de conclusie dat de Fed geen andere opties heeft dan QE.

Zoals we hier al meermaals schreven: de Fed zit gevangen in QE. De Fed wil immers een hoge inflatie om het schuldprobleem van de VS het hoofd te bieden. Volgens Kudlow streeft de Fed naar 3% tot 5% inflatie, maar Schiff wijst erop dat dit de officiële cijfers zijn waar Kudlow het over heeft.