Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 261 tot 265
Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 6 september 2017

Geopolitical Risk Index (GPR) op hoogste niveau sinds Irak-invasie in 2003

De Geopolitical Risk Index, een graadmeter die geopolitieke risico’s meet, staat op zijn hoogste niveau sinds de Irak-invasie in 2003. Noteerde de GPR toen op 455 punten, dan staat die nu op 284 punten. Dat is meer dan drie keer hoger dan het gemiddelde van 83,7, dat tussen 1900 en 2017 werd opgemeten.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: woensdag 6 september 2017

Het failliet van het poldermodel

BNR-macro-econoom Kees de Kort ziet het begin van het failliet van het poldermodel. Gisteren liepen de maandenlange gesprekken tussen de vakbonden en werkgevers op niks uit. 'Zelfs in deze tijden waarin het toch echt behoorlijk goed gaat, komen we er niet uit. Dat geeft wel wat te denken', zegt De Kort.

Bron: Geotrendlines
Geplaatst: dinsdag 5 september 2017

Duitsland steunt plan Rusland voor vredestroepen in Oekraine

Duitsland verwelkomt het voorstel van Rusland om vredestroepen van de VN Veiligheidsraad op frontlinie in het oostelijke deel van Oekraïne te laten patrouilleren, zo meldt persbureau Reuters. De inzet van deze zogeheten blauwhelmen kan volgens de Russische president Poetin de veiligheid garanderen van de internationale waarnemers die controleren of de strijdende partijen zich aan het onlangs aangekondigde staakt-het-vuren houden.

Bron: Geotrendlines
Geplaatst: dinsdag 5 september 2017

Syrie dicht bij herovering Deir ez-Zor

Het regeringsleger van Syrië is door de verdedigingslinie van Islamitische Staat in de stad Deir ez-Zor heen gebroken, zo meldt het Syrische persbureau SANA. Daarmee komt een einde aan een drie jaar durende belegering van de stad, die erg belangrijk is vanwege de grote hoeveelheid olie die in deze regio uit de grond wordt gehaald.

Bron: Geotrendlines
Geplaatst: dinsdag 5 september 2017

Rusland ontvangt Noord-Korea in Vladivostok

Vlak na het BRICS topoverleg in de Chinese stad Xiamen maken de regeringsleiders in verschillende Aziatische landen zich klaar voor de volgende bijeenkomst, namelijk het Eastern Economic Forum in de Russische stad Vladivostok. Bij deze bijeenkomst zijn meer dan vijftig landen vertegenwoordigd, waaronder ook een delegatie uit Noord-Korea.