Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 26021 tot 26025
Bron: GoudVergelijken.nl
Geplaatst: maandag 21 oktober 2013

Wordt fysieke uitlevering van edelmetaal een probleem?

Het begint er steeds meer op te lijken dat centrale banken, in het bijzonder de Amerikaanse FED, lang niet zoveel goud in bezit hebben als officieel is opgegeven. Dat blijkt ook uit ...

[...]

Bron: onsfundament.nl
Geplaatst: maandag 21 oktober 2013

‘Geld maken hoort in publieke handen’

Bijna al ons geld lenen we van private banken zoals ING, ABN-Amro en Rabobank. Zij verdienen heel veel geld aan het maken van geld uit het niets. Grote financiële luchtbellen hangen boven ons hoofd en staan op knappen. Gevolg? Een diepere crisis, enorme schulden, veel meer werklozen, mensen die hun huis kwijtraken. De organisatie Ons Geld voert een campagne om een eind te maken aan de macht van dit soort banken. Het maken van geld moet weer in publieke handen komen. Oprichter Luuk de Waal Malefijt (23): ‘Geld is nu net een stofzuiger van de financiële sector.’

Bron: hetkanwel.net
Geplaatst: maandag 21 oktober 2013

Hans Rosling laat zien hoe wereld beter wordt

Statistiekenstuntman gaat programma over de groei van en veranderingen in de wereldbevolking presenteren.

De Zweed Hans Rosling (1947) is arts, statisticus, software-ontwikkelaar en hoogleraar. Hij wordt wel de “statistische stuntman” of “infographics professor” genoemd. Met zijn zelf ontwikkelde Trendanalyzer-software zet Rosling data van internationale organisaties zoals de Verenigde Naties en de WHO om in bewegende grafieken. Zijn TED-talks over statistiek zijn legendarisch en wereldwijd miljoenen keren bekeken.

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 21 oktober 2013

Robert Shiller vs Alan Greenspan: kun je financiële zeepbel doorprikken?

Zijn financiële zeepbellen te voorspellen? De voormalige baas van de Federal Reserve, Alan Greenspan, meent van niet. Kersverse Nobelprijswinnaar Robert Shiller denkt daar heel anders over.

Is de Amerikaanse centrale bank medeschuldig aan het opblazen van de zeepbel op de huizenmarkt en de kredietcrisis van 2008?

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 21 oktober 2013

Tweederde van sla en helft brood wordt weggegooid

Tweederde van de voorverpakte salade, de helft van het brood en 40 procent van de appels verdwijnen in de vuilnisbak. De Britse supermarktketen Tesco heeft vandaag de cijfers gepubliceerd van het voedsel dat verloren gaat, zowel in de winkels als bij de consumenten thuis. Dat melden Britse media.