Nieuws / Artikelen met het woord

57321 artikelen gevonden. Artikel 26026 tot 26030
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 10 oktober 2013

Frank Homes legt uit waarom de goudprijs zal stijgen

Het is de eigenschap van goud om te stijgen in waarde wanneer de reële rentevoet onder 2 procent uitkomt, met andere woorden is er een positief sentiment naar goud wanneer de rentevoeten minder dan 2 procent boven inflatie noteren. De huidige situatie heeft dan nog veel in petto voor de goudprijs.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 10 oktober 2013

Huizenprijzen eurozone 2,2 procent gedaald

De huizenprijzen in de eurozone zijn in het tweede kwartaal van dit jaar met gemiddeld 2,2 procent gedaald op jaarbasis. 

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 10 oktober 2013

'Banken voor miljarden in kernwapenproductie'

Nederlandse pensioenfondsen en banken investeren nog altijd grote bedragen in de productie van kernwapens. Dat blijkt uit een donderdag verschenen onderzoek van vredesorganisatie IKV Pax Christi.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 10 oktober 2013

IMF geeft 'groen licht' voor eenmalige supertaks van 10% op uw spaargeld

Het IMF stelt voor om een eenmalige belasting van 10% te heffen op het spaargeld in de 15 landen van de eurozone. Dat meldt Le Figaro. Het idee is niet nieuw. Al in 2011 merkte de Boston Consulting Group op dat een belasting van 30% op alle activa de enige uitweg uit de eurocrisis zou zijn.

Bron: hol.es
Geplaatst: donderdag 10 oktober 2013

Dreigt vanaf 17 oktober een nieuwe supercrisis in de economie?

Het is toch volstrekt ondenkbaar dat er geen oplossing komt voor het probleem van het Amerikaanse schuldenplafond, niet? Zoals ondertussen genoegzaam bekend botst de Amerikaanse overheid op 17 oktober eerstkomend tegen dat plafond van 16.900 miljard dollar schuld aan. Om de schuld hoger te laten oplopen, moet er een wet komen die dat plafond optrekt. Komt die wet er niet, dan zijn er twee mogelijkheden. Ofwel gaat de Amerikaanse overheid in faling (want niet meer in staat de rekeningen te betalen), ofwel houdt men via één of meerdere juridische handigheidjes met nauwe betrokkenheid van de centrale bank, de Fed, voorlopig de boot drijvende.