Nieuws / Artikelen met het woord

57875 artikelen gevonden. Artikel 26026 tot 26030
Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: zondag 27 oktober 2013

Wij willen ook ambtenaar worden!

Een ambtenaar is een natuurlijk persoon die is aangesteld in een openbare betrekking om een deel van de overheidstaak te verrichten.  Een ambtenaar is een dienaar van het gezag, het bestuur van een land en wij betalen als burger belastingen om dat bestuur in stand te houden.  Ergo de burger betaalt indirect het loon van de ambtenaar.  Nu hebben wij altijd gedacht dat ambtenaren minder betaald worden dan voor soortgelijk werk in de privésector.  Bijvoorbeeld : een advocaat die voor het openbaar ministerie werkt verdient normaal gezien minder dan hij/zij in een privépraktijk zou kunnen verdienen.  Je hoort toch vaak klachten van ambtenaren over hun remuneratie nietwaar? Nou – vergissen wij ons daarin even! Heel wat ambtenaren verdienen exorbitante lonen die helemaal niet in overeenstemming zijn tot de taken die ze verrichten.  Wist u bijvoorbeeld dat het hoofd daklozenopvang in België de hallucinante som van 192.075 euro per jaar verdient? Zelfs (of zeker) het Belgische publiek was daar tot voor kort helemaal niet van op de hoogte en komt nu dus ook met heel wat kritiek.  Zou dat in andere landen ook het geval zijn?

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zondag 27 oktober 2013
Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 27 oktober 2013

Miljoenenschandaal bij Britse energieconcerns

Britse gas- en elektrabedrijven zijn verwikkeld in miljoenenschandalen. Energiebedrijf British Gas heeft volgens een klokkenluider ruim 23 miljoen euro consumententegoed op haar eigen jaarrekening bijgeschreven. 

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 27 oktober 2013

Algerije meldt grote olievondst

Het Algerijnse ministerie van energie heeft de vondst gemeld van een olieveld dat ongeveer 1,3 miljard vaten olie zou kunnen bevatten. 

Bron: HLN.be
Geplaatst: zaterdag 26 oktober 2013

Eerste bitcoin-automaat staat in Vancouver

Inwoners van de Canadese stad Vancouver kunnen vanaf volgende week bitcoins opnemen. Bij een plaatselijk koffiehuis staat sinds kort een heuse bitcoin-automaat, meldt het tijdschrift