Nieuws / Artikelen met het woord

58164 artikelen gevonden. Artikel 26041 tot 26045
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 4 november 2013
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 4 november 2013
Bron: BNR.nl
Geplaatst: maandag 4 november 2013

Column Kees de Kort | Een raar verhaal

Er is wat onduidelijkheid over de Amerikaanse inkoopmanagersindex. "Je gaat haast denken aan een complot. Het is een heel raar verhaal", vindt BNR's Kees de Kort.

Bron: beursplein6.nl
Geplaatst: maandag 4 november 2013

Goud naar 50.000 dollar per ounce

We zijn op weg naar de vernietiging van ons geld, zegt Jim Sinclair in een interview met Greg Hunter van USA WatchDog. We zien de ontwikkeling waarbij de Verenigde Staten transformeert van de meest machtige staat ter wereld naar een of andere bananenrepubliek.

Jim Sinclair staat bij goudbeleggers bekend om zijn ongezouten mening. En ook afgelopen week liet de goudbelegger weer van zich horen: de Amerikaanse dollar zal totaal vernietigd worden als hyperinflatie optreedt. Voorlopig is er overigens nog geen sprake van hyperinflatie, en neigen we zelfs richting deflatie.

Bron: eerstehulpbijrecht.nl
Geplaatst: maandag 4 november 2013

Aantal faillissementen buldert door

“Het buldert maar door. Bedrijven bestaan soms honderd jaar en hebben nu ineens geen spek meer op de botten”, valt rechter Matthieu Verhoeven met de deur in huis. Hij heeft het over faillissementen. Die bezorgen klanten en werknemers vaak veel onduidelijkheid. Want wat zijn eigenlijk de gevolgen van zo’n faillissement?

De rechter kan met klanten geen rekening houden. “Bij een faillissementsaanvraag geef ik gewoon antwoord op de vraag: failliet of niet failliet?”, vertelt Matthieu Verhoeven. Als insolventierechter is hij gespecialiseerd in faillissementen. Een curator heeft het na een faillissement in een bedrijf voor het zeggen, en ook daarmee heeft de gedupeerde klant het maar lastig. Reinier Quint, al meer dan 30 jaar curator, zegt: “In principe zijn klanten hun geld kwijt, tenzij er een speciale regeling voor getroffen is.” Die regeling moet dan inhouden dat er ergens buiten het bedrijf geld geparkeerd is. “Zo is er in de keukenbranche eens een fonds geweest. Als je een aanbetaling deed voor een nieuwe keuken en de leverancier ging failliet, dan kon je vaak bij dat fonds aankloppen. Ook bij het failliete Oad was er een garantiefonds, de SGR.”