Nieuws / Artikelen met het woord

58166 artikelen gevonden. Artikel 26046 tot 26050
Bron: beursplein6.nl
Geplaatst: maandag 4 november 2013

Goud naar 50.000 dollar per ounce

We zijn op weg naar de vernietiging van ons geld, zegt Jim Sinclair in een interview met Greg Hunter van USA WatchDog. We zien de ontwikkeling waarbij de Verenigde Staten transformeert van de meest machtige staat ter wereld naar een of andere bananenrepubliek.

Jim Sinclair staat bij goudbeleggers bekend om zijn ongezouten mening. En ook afgelopen week liet de goudbelegger weer van zich horen: de Amerikaanse dollar zal totaal vernietigd worden als hyperinflatie optreedt. Voorlopig is er overigens nog geen sprake van hyperinflatie, en neigen we zelfs richting deflatie.

Bron: eerstehulpbijrecht.nl
Geplaatst: maandag 4 november 2013

Aantal faillissementen buldert door

“Het buldert maar door. Bedrijven bestaan soms honderd jaar en hebben nu ineens geen spek meer op de botten”, valt rechter Matthieu Verhoeven met de deur in huis. Hij heeft het over faillissementen. Die bezorgen klanten en werknemers vaak veel onduidelijkheid. Want wat zijn eigenlijk de gevolgen van zo’n faillissement?

De rechter kan met klanten geen rekening houden. “Bij een faillissementsaanvraag geef ik gewoon antwoord op de vraag: failliet of niet failliet?”, vertelt Matthieu Verhoeven. Als insolventierechter is hij gespecialiseerd in faillissementen. Een curator heeft het na een faillissement in een bedrijf voor het zeggen, en ook daarmee heeft de gedupeerde klant het maar lastig. Reinier Quint, al meer dan 30 jaar curator, zegt: “In principe zijn klanten hun geld kwijt, tenzij er een speciale regeling voor getroffen is.” Die regeling moet dan inhouden dat er ergens buiten het bedrijf geld geparkeerd is. “Zo is er in de keukenbranche eens een fonds geweest. Als je een aanbetaling deed voor een nieuwe keuken en de leverancier ging failliet, dan kon je vaak bij dat fonds aankloppen. Ook bij het failliete Oad was er een garantiefonds, de SGR.”

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 4 november 2013

Een op de zeven Portugezen raakte baan kwijt sinds begin crisis

Sinds het begin van de crisis in 2008 heeft een op de zeven Portugezen zijn baan verloren. Twee derde moest op zoek naar een nieuwe baan sinds het internationale steunprogramma in mei 2011 van kracht werd. Dat maakte de Internationale Arbeidsorganisatie (IAO) vandaag bekend.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 4 november 2013

Recordrace faillissementen houdt ook in oktober aan

Met 1.311 faillissementen komt de maand oktober op de tweede plaats terecht in de lijst van zwaarste faillissementsmaanden ooit. Alleen september, toen 1.332 bedrijven over de kop gingen, staat er nog net boven. Dat meldt het handelsinformatiekantoor Graydon vandaag.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 4 november 2013

De jacht op de cashforenzen: reis niet in business, met weinig bagage en een ticket voor een Europese financiële hoofds

Elke dag opnieuw leggen de Franse douanediensten beslag op 300.000 euro in cash, die door zogenaamde 'cashforenzen' via spoor, wagen of vliegtuig over de verschillende landsgrenzen worden getransporteerd. In juli was het de beurt aan Boris Bouillon, een voormalig Frans ambassadeur in Irak en Tunesië. Terwijl hij zich - met 350.000 euro op zak - klaarmaakte om per spoor van Parijs naar Brussel te reizen, werd hij door de douanediensten voorgeleid.

Binnen de EU moet elk transport dat de 10.000 euro overschrijdt, worden aangegeven. Toch corresponderen de 300.000 euro die dagelijks in beslag worden genomen met minder dan 5% van het bedrag dat elke dag opnieuw de Franse grenzen oversteekt.