Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 26046 tot 26050
Bron: CD Fund.com
Geplaatst: dinsdag 8 oktober 2013

US Treasury: goudverkoop zou wereldwijde financiële systeem destabiliseren

Ben Bernanke deed onlangs de onvergetelijke uitspraak dat niemand goud werkelijk begrijpt. Vermoedelijk had hij het vooral over zichzelf, want zijn collega’s bij de US Treasury hebben heel goed door welke rol goud speelt in het financiële systeem.

Dagelijks worden wij geconfronteerd met negatieve berichtgeving over goud. Het levert geen rendement. Het zou zogenaamd geen monetaire rol hebben. Goudbezit is volstrekt overbodig. Het is daardoor waardeloos. Of niet?

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 8 oktober 2013

7500 banen voor mensen met arbeidsbeperking

Werkgeversorganisatie AWVN gaat 7500 banen creëren voor mensen die op de arbeidsmarkt een moeilijke positie hebben. Dat zijn bijvoorbeeld mensen met een lichamelijke handicap of met een verstandelijke beperking.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 8 oktober 2013

Slovenië overweegt financiële hulp te vragen

Slovenië zal buitenlandse hulp moeten vragen als de financieringskosten voor het land zo hoog blijven als ze nu zijn. Dat zei Bostjan Jazbec, de president van de centrale bank van Slovenië. Zijn opmerkingen wijzen erop dat Slovenië mogelijk spoedig al een beroep zal moeten doen op het Europese noodfonds.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 8 oktober 2013

China blijft meer dan 100 ton goud per maand importeren + super interessant infographic over China en goud

China's netto goudaankopen vanuit Hong Kong daalde met 5 procent in augustus, maar staat voor de vierde maand op rij boven 100 ton. Er was vooral een sterke vraag naar juwelen en goudbaren aldus Reuters.

De netto goudstroom bedroeg 110,50 ton - de totale import bedroeg 131,37 ton.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: dinsdag 8 oktober 2013

Toplonen in crisistijd : gerechtvaardigd of onverantwoord?

Is het terecht dat de manager van een overheidsbedrijf tonnen meer verdient dan de eerste minister van een land?  In buurland België bijvoorbeeld verdienen honderden van dergelijke verantwoordelijken, managers en directieleden, 2 tot 10 maal zoveel als premier Di Rupo.  Is het dan ook 2 tot 10 keer moeilijker om een (overheids)bedrijf te runnen dan gans het land?