Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 2606 tot 2610
Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 24 januari 2017

Donald Trump en het einde van de onderwerping

‘ Donald Trump […] wordt zowaar eerbiedwaardig,’ schrijft columnist Yvan Rioufol in de Franse krant Le Figaro, ‘want de weeskinderen van de Obamania en de bewakers van de weldenkendheid krijgen het moeilijk om de volksopstand te stuiten die zich – bij gebrek aan iets beters – achter dit intuïtief personage heeft geschaard’: Moraliserend links ‘Moraliserend links, dat weigert zich gewonnen te geven, demonstreert een intolerantie die ze nog kon verbergen toen ze aan de macht was. Deze week volgde in Washington – waar de president vrijdag wordt ingehuldigd – de ene anti-Trump-betoging de andere op.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 23 januari 2017

Grafiek: Goud versus valuta sinds 1900

Een argument dat vaak tegen wordt gebruikt tegen goud kopen is dat de prijs van het edelmetaal zo volatiel is. Op de korte en middellange termijn is dat zeker waar, maar als je nog wat verder terugkijkt in de geschiedenis zie je dat alle valuta waarde verliezen ten opzichte van goud.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 23 januari 2017

Goudprijs naar hoogste niveau in twee maanden

De goudprijs steeg maandagochtend naar $1.220 per troy ounce, het hoogste niveau in bijna twee maanden. Beleggers zoeken hun toevlucht in het edelmetaal vanwege toenemende politieke onzekerheid en het uitblijven van een verdere stijging van de rente. De opwaartse trend in goud werd halverwege december in gang gezet, kort nadat de Federal Reserve haar langverwachte renteverhoging bekendmaakte.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 23 januari 2017

CNN spreekt zichzelf tegen over inauguratie Trump

Afgelopen weekend plaatste CNN een artikel met de strekking dat de publieke belangstelling voor de inauguratie van Trump dit jaar veel kleiner was dan die van Obama acht jaar geleden. Stond het veld voor het Capitool met de inauguratie van Obama vol met 1,8 miljoen mensen, dit jaar was dat met Trump een stuk minder. Tenminste, dat is wat we op basis van de bijgevoegde foto moeten denken.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 23 januari 2017

Zwakke pond levert Britten weinig op

De waardedaling van het Britse pond heeft tot op heden geen impuls gegeven aan de Britse economie, zo schrijft de Wall Street Journal. Ondanks de goedkopere munt werd er geen toename in de export gemeten, terwijl de import als percentage van het bbp juist toenam. Wat wel stijgt is de inflatie, want door de waardedaling van de munt zijn de importkosten meer dan evenredig toegenomen.