Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 26051 tot 26055
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 8 oktober 2013

Ondertussen in Nederland

Nederland, het braafste jongetje van de Europese klas, vertoont weer tekenen van leven. Althans, de economie bevindt zich niet langer in comateuze toestand. Was getekend, Klaas Knot van De Nederlandse Bank.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 8 oktober 2013

Honderden banen weg bij spoorbeheerder in Nederland

De Nederlandse spoorbeheerder ProRail schrapt de komende twee jaar naar schatting 600 van de huidige 4.200 banen. Dat maakte het bedrijf vandaag bekend. De directie sluit gedwongen ontslagen niet uit.

Bron: zerohedge.com
Geplaatst: dinsdag 8 oktober 2013

Hilarische grafieken: IMF voorspellingen

Hilarious Charts Of The Day: IMF's "Growth Forecasts" Over Time

The chart below, showing the historical change in the IMF's periodic revisions of world growth and revised for today's just released latest World Economic Outlook, shows that much taxpayer money can be saved if the monetary fund's staff was replaced with dart-throwing chimps.

Bron: tone-app.nl
Geplaatst: dinsdag 8 oktober 2013

alles wat je moet weten over het Amerikaanse schuldplafond

Wat je moet weten over het Amerikaanse schuldplafond

Op de financiƫle markten wordt met afgrijzen het politieke gekrakeel in Washington gadegeslagen over de begroting en de schuldenberg in de VS. Na het sluiten van een deel van de overheidsdiensten volgt binnenkort het nog veel belangrijkere moment van het bereiken van de schuldlimiet. Wanneer daar geen oplossing voor komt, is het verboden voor de overheid om nog meer te lenen op de kapitaalmarkten. Als het Congres geen deal sluit over de verhoging van het plafond voor 17 oktober kan de schade voor de grootste economie van de wereld enorm zijn. Hierbij vergeleken is de ondergang van Lehman Brothers volgens belegger Bill Miller kinderspel.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 8 oktober 2013

IMF pessimistischer over Belgische economie

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) heeft de groeiprognoses voor Belgiƫ verlaagd. De organisatie gaat in de nieuwste editie van het halfjaarlijkse rapport 'World Economic Outlook' uit van een economische groei met 0,1 procent van het bruto binnenlands product (bbp) dit jaar. In april was dat nog 0,2 procent.