Nieuws / Artikelen met het woord

58176 artikelen gevonden. Artikel 26071 tot 26075
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 4 november 2013

Werkloosheid blijft gigantisch probleem in Europa

De Eurozone krabbelt voorzichtig op uit een slepende recessie en dat werd wel eens tijd ook. Grootste uitdaging: een oplossing voor de gigantische werkloosheid vinden.

De werkloosheid blijft de zwarte Piet in Europa en de september-cijfers over de evolutie van die werkloosheid stemmen niet bepaald hoopvol. Voor de hele Eurozone bedroeg de werkloosheid in september 12.2 procent. Dat is even veel als in augustus maar hier zit er toch een addertje onder het gras.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 4 november 2013

Europese banken lenen 9% minder aan bedrijven dan 2 jaar geleden

De 16 grootste Europese banken hebben de voorbije 2 jaar hun investeringen in overheidspapier met 26% of 550 miljard euro vermeerderd. Gelijktijdig zijn de leningen aan bedrijven met 9% of 440 miljard euro afgenomen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 4 november 2013

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand – wie is de grootste wanbetaler van het land?

Onderstaand artikel komt van de Nederlandse site BNR.nl. Hoewel ik niet over de juiste gegevens beschik over de situatie in België, is er toch iets dat mij zegt dat de situatie niet zo heel veel zal verschillen. Een van de grootste wanbetalers in Nederland is,... de Nederlandse overheid.

De overheid houdt zich nog steeds slecht aan de afgesproken betaaltermijn. Dat blijkt uit een enquête onder credit managers door het Verbond van Credit Management Bedrijven. 

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: maandag 4 november 2013

Europa flirt met deflatie

Gaat Europa uiteindelijk de weg van Japan op, dat van 1989 tot 2013 deflatie kende?  “Erg lage inflatie zet ECB onder druk” kopt Tijd.be.

De Europese inflatie is inderdaad gedaald tot 0,7 %.  Hoe laag kan je gaan? Als oorzaken worden aangegeven de lagere energieprijzen en tragere stijging van voedselprijzen, alcohol en tabak, maar natuurlijk de lagere eurokoers tegenover de USD die ingevoerde producten goedkoper maakt.  Daarbij verhoogde de gemiddelde werkloosheid in de eurozone van 12 tot 12,2 %.  “De ECB heeft verscheidene opties. Ze kan de basisrente verlagen van 0,5 tot 0,25 procent, ze kan proberen de euro naar omlaag te praten of ze kan de banken een nieuwe langlopende lening geven om de marktrente naar omlaag te duwen”.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 4 november 2013

Crisis veroordeelt arme Britten tot junkfood

Britten zijn door de economische crisis steeds slechter gaan eten.