Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 26076 tot 26080
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: dinsdag 8 oktober 2013

China en Rusland slaan handen ineen op de APEC

Tijdens het APEC topoverleg van met name Aziatische economieën hebben Rusland en China opnieuw kenbaar gemaakt dat ze intensief zullen samenwerken op economisch en politiek vlak. De twee landen benadrukten op één lijn te zitten ten aanzien van Syrië en Noord-Korea. Ook lieten beide landen weten dat ze gezamenlijke ceremonies zullen houden om WO II te herdenken.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: dinsdag 8 oktober 2013

Het Scandinavische model als voorbeeld

Waarom deert de Europese economische en financiële crisis Scandinavië niet of nauwelijks? Zou het komen omdat deze landen – Zweden, Denemarken, Finland en Noorwegen – de beste bestuurders ter wereld hebben? In zowat alle lijstjes staat Scandinavië

In zowat alle lijstjes staat Scandinavië op de hoogste plaatsen : competitiviteit, innovatie, ontwikkeling en voorspoed.  Intrigerend…

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 8 oktober 2013

Kalmte voor de storm in edelmetalen

Een financiële orkaan vernietigde een groot deel van de activa in 2007 - 2008, maar de zondvloed aan liquiditeiten heeft de markten er bovenop geholpen. Dit geeft een vals gevoel dat alles onder controle is en dat de storm definitief voorbij is. Maar in feite zitten we juist in het oog van de storm, daar waar het altijd windstil is voor dat de hel losbarst, aldus SR Srocco Report.

In 2007 werden er amper gouden munten verkocht, het was dan ook de perfecte omgeving voor de beleggers. Na het uitbreken van de financiële crisis, explodeerde de vraag naar golden eagles. De typische marktpsychologie zorgt ervoor dat de vraag afneemt naarmate het gevoel van veiligheid de bovenhand neemt. En dat begrijpen ze bij de Fed en andere centrale banken. Een shake out van de goudprijs begin dit jaar, heeft het vertrouwen in goud helemaal aangetast.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 8 oktober 2013

Situatie op groeimarkten aan de beterende hand

Een onverwacht neveneffect van de tapering plannen van de Fed was een plotse onrust op de groeimarkten. De koersen van een aantal valuta’s zakten door de vloer en ook op sommige beurzen viel de spanning te snijden. Inmiddels is de rust echter teruggekeerd.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: dinsdag 8 oktober 2013

Krantenkop Jakarta: De neergang van een wereldmacht

De Jakarta Globe heeft een verrassende krantenkop, namelijk een portret van de Amerikaanse president Barack Obama met als kop "Diminishing Superpower". Deze kop plaatst de krant naar aanleiding van de afwezigheid van Obama bij het APEC topoverleg van opkomende economieën in Bali.