Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 26106 tot 26110
Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 18 oktober 2013

Mario Draghi bekent “Het is niet wijs om goud te verkopen!!”

Goud en centrale banken, het blijft een apart huwelijk. Ben Bernanke heeft geen flauw idee wat goud precies kan doen, maar op het John F. Kennedy Jr. Forum heeft Mario Draghi, het hoofd van de Europese Centrale Bank, wel degelijk een mening over goud. Hij is er alvast van overtuigd dat het voor niet-USD landen wijs is om goud in ieder geval niet te verkopen.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: vrijdag 18 oktober 2013

BTW op financiële transacties

“Rijke beleggers betalen BTW op transactiekosten” kopt NETTO.  Sinds deze zomer houden inderdaad in België heel wat private bankiers alvast BTW af op de transacties die ze uitvoeren voor vermogende klanten.  Ze verwijzen daarvoor naar een Arrest van het Europees Hof uit 2012 waarbij Deutsche Bank verplicht werd BTW in te houden op alle kosten van discretionair beheer (dit is wanneer de bank de portefeuille van een klant volledig beheert).  En dat terwijl er nog géén wetgevend kader is in dat land! Deze banken doen het louter “onder voorbehoud van bevestiging door de overheid”.  Dus nu al betalen – later zien we wel…

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 18 oktober 2013

Dit is hoe JP Morgan de zilverprijs perfect weet te manipuleren

JP Morgan is tot nu toe buiten schot gebleven wat de manipulatie van de zilverprijs betreft. Het is echter al veroordeeld voor verschillende andere manipulaties. Ted Butler noemt JP Morgan dan ook een serie-manipulator. Maar ook 'the perfect crime' op de zilvermarkt zal niet blijven duren, zo legt hij uit op Gold Silver Worlds.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 18 oktober 2013

The DAO of CAPITAL

Ons oog viel direct op bovenstaande titel, oogstrelend. Daarom nieuwsgierig geworden zetten wij Google aan het werk en werden aangenaam verrast.

Achter de titel van het boek The DAO of CAPITAL schuilt Mark Spitznagel. Voor ons eerlijk gezegd een volslagen onbekende. Dat wij toch even bij dt boek stilstaan, heeft alles te maken met de voormalige werkgever van Spitznagel: Nassim Taleb. Nu behoeft Taleb vermoedelijk voor de meesten onder u geen introductie meer. Mocht het u tóch zijn ontgaan: Taleb is auteur van The Black Swan, met afstand het belangrijkste boek verschenen over de financiële markten sinds de eeuwwisseling en mogelijk zelfs het beste boek ooit.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 18 oktober 2013

Chinese economie groeit met 7,8 procent in derde kwartaal

De Chinese economie is in het derde kwartaal van 2013 met 7,8 procent gegroeid, zo meldt de overheid in Peking vandaag. Met dat cijfer zit China op koers om de doelstelling voor dit jaar te halen: een groeicijfer van 7,5 procent.