Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 26111 tot 26115
Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 18 oktober 2013

Geen consumentenkrediet meer voor wie in het rood staat

Wie een betalingsachterstand heeft, zal in de toekomst geen consumentenkrediet meer kunnen krijgen. Dat is volgens De Tijd één van de maatregelen die minister van Consumentenzaken Johan Vande Lanotte plant om consumenten beter te beschermen. Febelfin, de koepelorganisatie van de banken, vreest dat de maatregel duizend jobs kan kosten.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 17 oktober 2013

EU en Canada op zucht van handelsakkoord

De Europese Unie en Canada ronden morgen hun onderhandelingen over een handelsakkoord af. De Canadese eerste minister Stephen Harper zakt naar Brussel af om met Commissievoorzitter José Manuel Barroso het akkoord te bezegelen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 17 oktober 2013

Pisani: ‘Goud doet weer wat het moet doen’

Voor Bob Pisani kan er geen misverstand over bestaan: goud gaat terug naar zijn basis. Namelijk geen tempering van het monetaire beleid van de Fed betekent een hogere goudprijs.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: donderdag 17 oktober 2013

Hoe lang blijft er nog vertrouwen in de Dollar?

Ondanks dat de Democraten en de Republikeinen tot een akkoord zijn gekomen over het schuldenplafond, zien Aziatische beleidsmakers genoeg reden om zich in te dekken tegen een mogelijke financiële storm.

Alles is wederom slechts uitgesteld. Amerika schuift de schuld door.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 17 oktober 2013

Deze Nobelprijs winnaar sloeg voor de Grote Recessie al de nagel op de kop

Robert Shiller, winnaar van de Nobelprijs voor Economie, is misschien wel een van de slimste mensen die er op deze aarde rondloopt. De voorspellingen, de inzichten, de ideëen van deze mannen kloppen als een bus. Als de politiek meer zou luisteren naar mensen zoals Shiller, zouden we niet zo diep in de problemen zitten.