Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 26116 tot 26120
Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 17 oktober 2013

'Belgisch pensioensysteem gaat recht de muur in'

De Belgische bevolking vergrijst in snel tempo maar desondanks blijven grote structurele maatregelen gericht op het betaalbaar houden van de pensioenen uit, blijkt uit een studie van adviesbureau Roland Berger.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 17 oktober 2013

‘Currency wars’ flakkeren weer in alle hevigheid op

De oorlog in het Witte Huis staat voor even op een laag pitje. Dat wil niet zeggen dat er elders in de wereld geen brandhaarden te vinden zijn. Wel integendeel.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 17 oktober 2013

De val van de Amerikaanse dollar

staan we voor een Apocalyps als de Amerikaanse dollar eindelijk van zijn voetstuk valt. Op termijn is de dollar gedoemd, hoe je het ook draait of keert. De kracht of de zwakte van een munt vertaalt zich altijd door de sterkte in de verwerkende industrie, aldus Eamonn Fingleton, en daar staat de dollar zeer zwak. Er zijn 3 redenen die bijdragen aan de val van de dollar:

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 17 oktober 2013

Nog een reden waarom aandelen binnenkort zwaar kunnen crashen

Laat u niet te snel misleiden door beroemde of bekende “specialisten". 

 quoteert Yale econoom Irving Fisher die vaststelde dat de aandelenmarkten zonder problemen lange tijd op een hoog niveau kunnen noteren,... totdat de markt volledig in elkaar viel waarbij Fisher steeds opnieuw zijn vel probeerde te redden, zonder succes. De huidige omgeving lijkt veel op die van 1929 in de aanloop naar de grootste economische depressie tot nu toe.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 17 oktober 2013

Koopkracht stijgt alleen in 2014 door begrotingsakkoord

De koopkracht voor Nederlanders gaat er volgend jaar als gevolg van de herziene begrotingsplannen met 0,75 procent op vooruit ten opzichte van de eerdere plannen. Maar verder zijn de macro-economische effecten van het akkoord zeer beperkt.