Nieuws / Artikelen met het woord

57280 artikelen gevonden. Artikel 26116 tot 26120
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 7 oktober 2013

Slaan de financiële markten ook de plank mis met Janet Yellen?

De financiële markten in de VS staat voor de grootste ingreep in de afgelopen decennia. Het is alleen nog onduidelijk onder wiens leiding die zal uitgevoerd worden.

We hebben het hier uiteraard over het tapering programma dat de Amerikaanse centrale bank moet uitvoeren. Ze doet het waarschijnlijk met de nodige tegenzin, maar de Fed zal ooit de maatregelen bedoeld om de economie te ondersteunen moeten terugschroeven. Je kan immers niet tot in het oneindige elke maand voor een bedrag van $85 miljard aan obligaties in de financiële markten blijven inkopen.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: maandag 7 oktober 2013

Nederland en Duitsland: Is regeren onmogelijk geworden?

In Nederland is er, om in Duitse termen te spreken, een zwart/rode partijencoalitie en een kabinet maar kan er feitelijk niet geregeerd worden omdat er geen meerderheid is in de Eerste Kamer. Dat wat nu over ons burgers wordt uitgegoten was bij de verkiezingen op geen enkele wijze te voorzien. Wat vandaag is kan morgen weer anders zijn.

Er lijkt feitelijk nog maar één ding zeker en dat is oneindige politieke honger naar het geld van ons burgers.

Bron: duurzaambedrijfsleven.nl
Geplaatst: maandag 7 oktober 2013

Nederlander kiest voor koophuis met zonnepanelen

44 procent van de Nederlanders koopt liever een woning met zonnepanelen en is bereid hier meer voor te betalen.

Dit blijkt uit een onderzoek van Motivaction in opdracht van Natuur & Milieu onder 722 Nederlanders tussen de 30 en 70 jaar.

Bron: hnwb.nl
Geplaatst: maandag 7 oktober 2013

Basisinkomen: gaat Zwitserland ons voor?

Het basisinkomen is een concept dat al lange tijd rond zingt. Slim of niet? We hebben voor- en tegenstanders. We hebben allerlei mensen die ‘zeker weten’ wat de gevolgen zullen zijn. Laat ik heel duidelijk beginnen: ik weet het niet zeker, ik kan er enkel over filosoferen. Want je weet pas iets zeker als je het gedaan hebt.

En misschien hebben we straks een voorbeeld: Zwitserland. Ze hebben genoeg stemmen om een bindend referendum aan te vragen. Als de Zwitsers voorstemmen (en dat hebben ze vaker gedaan op projecten waar geen overheid zich aan zou willen branden) hebben we het meest bijzondere sociale experiment sinds… het communisme?

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 7 oktober 2013

Hoe Warren Buffett 10 miljard verdiende aan de crisis

Wees hebzuchtig, als anderen bang zijn. Toepassing van die wijsheid heeft superbelegger Warren Buffett sinds 2008 al 10 miljard dollar opgeleverd.

Toen de zeepbel rond dubieuze hypotheken voor arme Amerikanen barstte in 2008, sloeg de kredietcrisis in volle hevigheid toe. Zakenbank Lehman Brothers viel om en tientallen andere banken moesten gered worden met honderden miljarden aan overheidsgeld. Het grote feest van lenen, consumeren en nog meer lenen was voorbij.