Nieuws / Artikelen met het woord

57282 artikelen gevonden. Artikel 26121 tot 26125
Bron: hnwb.nl
Geplaatst: maandag 7 oktober 2013

Basisinkomen: gaat Zwitserland ons voor?

Het basisinkomen is een concept dat al lange tijd rond zingt. Slim of niet? We hebben voor- en tegenstanders. We hebben allerlei mensen die ‘zeker weten’ wat de gevolgen zullen zijn. Laat ik heel duidelijk beginnen: ik weet het niet zeker, ik kan er enkel over filosoferen. Want je weet pas iets zeker als je het gedaan hebt.

En misschien hebben we straks een voorbeeld: Zwitserland. Ze hebben genoeg stemmen om een bindend referendum aan te vragen. Als de Zwitsers voorstemmen (en dat hebben ze vaker gedaan op projecten waar geen overheid zich aan zou willen branden) hebben we het meest bijzondere sociale experiment sinds… het communisme?

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 7 oktober 2013

Hoe Warren Buffett 10 miljard verdiende aan de crisis

Wees hebzuchtig, als anderen bang zijn. Toepassing van die wijsheid heeft superbelegger Warren Buffett sinds 2008 al 10 miljard dollar opgeleverd.

Toen de zeepbel rond dubieuze hypotheken voor arme Amerikanen barstte in 2008, sloeg de kredietcrisis in volle hevigheid toe. Zakenbank Lehman Brothers viel om en tientallen andere banken moesten gered worden met honderden miljarden aan overheidsgeld. Het grote feest van lenen, consumeren en nog meer lenen was voorbij.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 7 oktober 2013

Je tanden poetsen in 6 seconden

Deze tandenborstel poetst beter dan de elektrische tandenborstel en bespaart je veel tijd. 6 seconden: meer is er niet nodig voor een grondige gebitsreiniging. En dat dankzij 3D-printen.

Bron: blogspot.nl
Geplaatst: maandag 7 oktober 2013

Gedegen en tijdige invoering Europese Bankenunie noodzakelijk

De NVB hecht grote waarde aan een gedegen en tijdige invoering van een Europese bankenunie. De Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) is groot voorstander van de stappen die worden gezet om tot een volwaardige unie te komen. De bankenunie zal de stabiliteit van sector vergroten, de onderlinge afhankelijkheid tussen overheid en sector verder verkleinen en leidt tot eenduidig toezicht. Deze stap naar daadwerkelijk Europees toezicht zal binnenkort worden gezet.

Het Europese toezicht kan niet zonder een Europees resolutie mechanisme dat in werking treedt als een bank in de problemen komt. Het voorstel voor dit mechanisme zal volgende week in Europees verband worden besproken. De NVB vindt deze stap erg belangrijk en noodzakelijk. Een Europees resolutiemechanisme met een Europese resolutieautoriteit en een Europees resolutiefonds voorkomt knelpunten in afstemming tussen lidstaten, geeft nationale sentimenten een minder grote rol en maakt het mogelijk om sneller tot een efficiënte oplossing te komen voor een bank in problemen. Dit alles verkleint de kans dat de belastingbetaler opnieuw moet betalen voor de kosten aanzienlijk. De rol van de Europese Commissie als tijdelijke eindverantwoordelijke is daarom acceptabel. Het einddoel is wel een volledig onafhankelijke Europese resolutieautoriteit.

Bron: duurzaambedrijfsleven.nl
Geplaatst: maandag 7 oktober 2013

Koersdaling oliebedrijven kan financiële crisis veroorzaken

Na de IT-bubbel en de huizenbubbel dreigt nu een koolstofbubbel. Voor de stabiliteit van de financiële sector is een verschuiving naar duurzame energie hoogst nodig, zegt Jeroom Remmers.

Begin augustus publiceerde Shell zijn halfjaarcijfers. De winst daalde van $6 mrd naar $2,4 mrd en de koers met 20 procent. Ook bij ExxonMobil kelderde de winst. En deze tegenvallers gaan nog veel erger worden, als we analisten mogen geloven.