Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 26126 tot 26130
Bron: nuzakelijk.nl
Geplaatst: zondag 6 oktober 2013

'Schaf bonussen bij banken af'

Dat zegt Nout Wellink, president van De Nederlandsche Bank (DNB) tussen 1997 en 2011, in een gesprek met NU.nl. 

Banken konden voor het uitbreken van de wereldwijde financiële crisis in 2007 ongestoord staatspapier op hun balansen zetten, zonder daar extra kapitaal tegenover te stellen voor het geval dit papier minder of niets waard bleek te zijn.

Bron: freedombytes.info
Geplaatst: zondag 6 oktober 2013

Waarom overheidslonen van 290.000 euro geen topmanagers aantrekken

Toen Johnny Thijs CEO werd bij de Post was dat een verlieslatend bedrijf en werd het belang van de overheid op 400 miljoen euro gewaardeerd.

Sindsdien is de Post een winstgevende onderneming geworden waar wij als belastingbetalers geen geld moeten instoppen maar integendeel zelfs mooie jaarlijkse dividenden oplevert.

Bron: goudportal.nl
Geplaatst: zondag 6 oktober 2013

Vijf schokkende scenario's voor de Amerikaanse Schuldenlimiet

Vijf schokkende scenario's voor de Amerikaanse Schuldenlimiet

Op 17 oktober 2013 zal het weer zover zijn: het zelf opgelegde schuldenplafond zal in de Verenigde Staten bereikt worden. 't Is tot nu toe al 79 keer verhoogd, waarom zou het deze keer anders zijn? Na 17 oktober zal de Amerikaanse overheid op haar laatste benen lopen – er is nog slechts cash “for a few days”.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 6 oktober 2013

Shell's Voser heeft spijt van schaliegas VS

De weinig succesvolle ingang van Shell in de exploratie van Amerikaans schaliegas is een van de zaken waar Peter Voser, de vertrekkende topman van Shell, niet erg gelukkig over is. 

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: zondag 6 oktober 2013

Het bijna 200-jarig bestaan van markt beïnvloeding

Het beïnvloeden van de markt wordt ook wel eens manipulatie genoemd. En niet zo lang geleden las ik een prachtig verhaal waarin ik geen naam wil noemen van de betrokken financiële partij, die zich daarmee, naar verluidt, 650 keer kon verrijken ten koste van de grote massa. Het betreft het jaar 1815, 18 juni om precies te zijn. Inderdaad de Slag bij Waterloo.

Napoleon werd definitief verslagen door een alliantie. Er waren nog geen communicatiemiddelen zoals vandaag de dag en dus duurde het even voordat dit nieuws van Napoleon’s nederlaag de financiële wereld kon bereiken. Maar er was iemand uit dat wereldje die dit gegeven wat slimmer uitspeelde dan de rest, want hoe pakte hij dit aan?