Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 26126 tot 26130
Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 17 oktober 2013

De brave Duitsers achten het onmogelijk dat hun land in de problemen komt. Maar is dat wel zo?

John MacdougallZelfgenoegzaamheid. Bestaat er een beter woord om de uitslag van de recente verkiezingen in Duitsland te omschrijven dan zelfgenoegzaamheid? Die vraag stelt zich Barry Eichengreen in het Zwitserse Finanz und Wirtschaft.

Merkel voerde campagne en overtuigde haar kiezers met een stem op het status quo. En hoewel de euro- en bankencrisis gewoon voortduurt moeten we niet verwachten dat de bondskanselier alsnog een konijn uit haar hoed tovert.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 17 oktober 2013

JP Morgan stelt kapitaalcontroles in

De Amerikaanse bank JP Morgan Chase heeft haar zakelijke klanten een brief gestuurd waarin ze duidelijk maakt dat contante betalingen voortaan onder de $50.000 per maand moeten blijven. Bedrijven die vaak in cash betaald worden moeten de klant dus aansporen om met pinpas of creditcard te betalen. Komen ze boven de limiet, dan moeten ze een boete betalen aan hun bank.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 17 oktober 2013

Fiscus moet Scientology belastingvoordeel geven

De Belastingdienst moet de Scientology Kerk Amsterdam weer dezelfde belastingvoordelen geven als andere religieuze instellingen. 

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 17 oktober 2013

Goud noteert met een discount van 32 %

een vorig artikel werd reeds uitgelegd wat Fiat Money Quantity (FMQ) precies betekent. Het legt daarbij ook uit waarom de Fed niet kan stoppen met QE. Met FMQ kan je een monetaire analyse maken (= hyperinflatie op komst) maar ook de prijs van goud berekenen in dollars. En volgens die berekening staat de goudprijs genoteerd met een discount van meer dan 30 procent.