Nieuws / Artikelen met het woord

57286 artikelen gevonden. Artikel 26141 tot 26145
Bron: volkskrant.nl
Geplaatst: maandag 7 oktober 2013

'Onduidelijkheid over 1,8 miljard uitgekeerde toeslagen'

De Belastingdienst weet nog niet of ruim 1,8 miljard euro aan toeslagen terecht is uitbetaald. Dat meldt ThePostOnline zondag na toegezonden informatie van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt. Hij had staatssecretaris van Financiën Frans Weekers (VVD) bevraagd over toeslagen (zorg, huur, kinderopvang en kindgebonden budget) die zijn uitgekeerd tussen 2008 en 2012.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: zondag 6 oktober 2013

Goud en zilver report (Week 40)

Het wekelijkse goud en zilver rapport leest u iedere zondag op Marketupdate. Het nieuws van afgelopen week uit de goudmarkt, compleet met grafieken van de goudprijs en zilverprijs.

Bron: GoudVergelijken.nl
Geplaatst: zondag 6 oktober 2013

Mentaal gezond blijven in een gestoorde wereld

“Onze” Federal Reserve heeft 2,6 triljoen dollar uit het niets getoverd sinds 2008 – terwijl het diezelfde Fed wel 95 jaar kostte om “slechts” 900 miljoen op de balans te zetten. Alles wat toxisch is heeft ze de laatste jaren opgekocht van Wall Street banken en aan staatsobligaties vergaard om de uitgaven van de overheid te bekostigen. Lehman Brothers en Bear Stearns hadden een hefboom van 30:1 en gingen ten onder. De Fed heeft een hefboom van 60:1 gecreëerd.

[...]

Bron: GoudVergelijken.nl
Geplaatst: zondag 6 oktober 2013

Manipulatie in de goudmarkt

De koers van goud (en zilver) wordt waarschijnlijk nog altijd gemanipuleerd. Daar zijn duidelijke aanwijzingen voor, we mogen dat dus gerust hier stellen. De goudprijs zou zomaar eens honderden dollars hoger kunnen staan. Goud is de anti-dollar en zo de Amerikaanse munt gaat, zo gaat altijd de goudprijs - in de tegengestelde richting. Niet alleen werkt de Amerikaanse geldpers al jaren aan een verschroeiend tempo, maar het land zit ook nog eens politiek in nauwe schoenen met een begroting die maar niet van de grond wil komen en het aankomende schuldplafond op 17 oktober nadert met rasse schreden. Dit alles geeft een enorme druk op de munt, ergo de goudprijs zou zeker nu aanzienlijk hoger moeten staan.

[...]

Bron: nuzakelijk.nl
Geplaatst: zondag 6 oktober 2013

'Schaf bonussen bij banken af'

Dat zegt Nout Wellink, president van De Nederlandsche Bank (DNB) tussen 1997 en 2011, in een gesprek met NU.nl. 

Banken konden voor het uitbreken van de wereldwijde financiële crisis in 2007 ongestoord staatspapier op hun balansen zetten, zonder daar extra kapitaal tegenover te stellen voor het geval dit papier minder of niets waard bleek te zijn.