Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 2616 tot 2620
Bron: Edelmetaal-info.nl
Geplaatst: maandag 20 februari 2017

De Gouden Hara Kiri

In mijn vorige editie legde ik u uit waarom ik niet verwacht dat de dollar nog kan zakken: enerzijds is voor een nieuw  monetair akkoord genre Plaza (1987) geen fiscale ruimte meer, anderzijds is zélfs met een devaluatie van de dollar (laat ons voor de gein eens – 4% nemen) de wereldvraag naar dollars zo groot, dat de stijging zich toch doorzet.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 20 februari 2017

Miljardensteun voor Mongolen

Mongolië krijgt in totaal 5,5 miljard dollar aan noodsteun van onder meer het Internationaal Monetair Fonds (IMF) om het land te helpen met zijn economische problemen en het aflossen van schuld.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 20 februari 2017

Iraakse regering vindt meer olie

De olievoorraden van Irak zijn fors groter dan eerder werd gedacht. 

Volgens de Iraakse olieminister blijkt uit nieuwe schattingen dat de voorraden 153 miljard vaten (van 159 liter) bevatten, 10 miljard meer dan tot dusver werd aangenomen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 20 februari 2017

Trumps plannen duwen Mexico in armen van nieuwe handelspartners

De Mexicaanse minister van Buitenlandse Zaken Luis Videgaray heeft in een interview met het Duitse persbureau dpa gezegd dat zijn land na uitlatingen van Donald Trump op zoek is naar handelsakkoorden met andere naties. De Amerikaanse president dreigt ermee de import uit Mexico zwaarder te belasten. "Onze belangrijkste doelstelling is dat Mexico dichter bij de rest van de wereld komt", zei Videgaray in Frankfurt.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 20 februari 2017

ECB-bestuurder hoopt voor 2018 opkoopprogramma verder af te bouwen

Sabine Lautenschläger, bestuurder bij de Europese Centrale Bank, hoopt dat voor het einde van het jaar het opkoopprogramma van de centrale bank verder kan worden afgebouwd.

Ze zegt verder in een interview met Deutschlandfunk dat de inflatie nog meer moet stijgen voordat de rentetarieven van de ECB kunnen worden verhoogd.