Nieuws / Artikelen met het woord

57282 artikelen gevonden. Artikel 2616 tot 2620
Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 24 januari 2017

iPhone genereerde 1.000 miljard dollar voor Apple

Het Amerikaanse technologiebedrijf Apple nadert met de verkoop van zijn iPhone een opmerkelijke mijlpaal. Dat heeft consulent Asymco berekend.

Geraamd wordt immers dat de inkomsten van de iPhone sinds de lancering van het toestel één decennium geleden tegen het midden van dit jaar de grens van 1.000 miljard dollar zullen bereiken.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 24 januari 2017

Staatsschuld eurolanden gedaald in derde kwartaal

De negentien landen van de eurozone hebben hun staatsschuld in het derde kwartaal van vorig jaar verder afgebouwd.

Hun overheidstekort bleef daarbij nagenoeg op het peil van een jaar eerder, meldt Europees statistiekbureau Eurostat maandag.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 24 januari 2017

President Trump zet koers dollar onder druk

De waarde van de dollar ging maandagochtend verder onderuit. Op de markt galmt de ongekend harde inauguratiespeech van president Donald Trump van afgelopen vrijdag nog na.

Zijn 'America first'- boodschap roept vragen op over de rol die de VS de komende jaren internationaal willen spelen en voedt onzekerheid over de manier waarop zijn verkiezingsbeloftes de afgelopen tijd zijn geïnterpreteerd.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 24 januari 2017

Wilders & Le Pen: ‘In 2017 zal ook Europa ontwaken’

Verschillende kopstukken van rechtse en uiterst-rechtse partijen hebben in het Duitse Koblenz een conferentie bijgewoond die werd georganiseerd door Alternative für Deutschland (AfD). Onder hen Marine Le Pen van het Franse Front National en Geert Wilders van de anti-islampartij PVV. Ook zijn vertegenwoordigers van de Italiaanse Lega Nord,de Oostenrijkse FPÖ en het Belgische Vlaams Belang aanwezig.  In een toespraak zei Le Pen dat het na de Brexit-stem in Groot-Brittannië en de overwinning van Donald Trump in de Verenigde Staten, nu de beurt was aan Europa:

‘2016 was het jaar waarin de Angelsaksiche wereld wakker werd; 2017 wordt het jaar van continentaal Europa. De vraag is niet langer of, maar wanneer dat gebeurt,’ aldus de presidentskandidaat die in haar speech uithaalde naar de euro, het opgengrenzenbeleid en de immigratie.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 24 januari 2017

Alwéér slecht nieuws voor Verhofstadt: Rusland schept honderden nieuwe banen in Finland

Het zit Verhofstadt niet mee. Eerst greep hij naast het voorzitterschap van het Europees Parlement en maken zijn schimmige deals hem niet bepaald populair in de eigen ALDE-fractie, nu blijkt ook dat het vreselijke Rusland, dat Europa middels keiharde sancties economisch probeert uit te roken, gewoon massaal investeert in Finland en zo duizenden jobs creëert voor EU-burgers.

De Russische scheepsbouwer USC laat weten dat het weldra zal beginnen met de bouw van een hele vloot ferries, cruiseschepen en jachtschepen in de Arctech Shipyard in Helsinki.