Nieuws / Artikelen met het woord

58123 artikelen gevonden. Artikel 26151 tot 26155
Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 30 oktober 2013

Fed wijzigt beleid niet

De Federal Reserve (Fed) verandert vooralsnog niets aan zijn stimuleringsprogramma voor de Amerikaanse economie. Dat bleek woensdag na afloop van de beleidsvergadering van het Amerikaanse stelsel van centrale banken.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 30 oktober 2013

Vertrouwen in Eurozone onverdroten omhoog

We zagen het eerder vandaag al in de VS: het vertrouwen in de Eurozone neemt toe. Niet alleen bij de Amerikanen: ook in de Eurozone zélf neemt het vertrouwen duidelijk toe.

De jongste cijfers onderschrijven wat eigenlijk al enige tijd in de Eurozone zichtbaar was: het vertrouwen in de economie neemt verder toe. Wat heet, inmiddels neemt dat zelfs voor de zesde (!) maand op rij toe. En nog mooier, het vertrouwen wordt breed gedragen. Zowel het bedrijfsleven als de consument zit beter in zijn vel. Dit alles blijkt uit de jongste meting van Eurostat, eerder vandaag verschenen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 30 oktober 2013

JP Morgan en Warren Buffett zien bubbels

Volgens Nikolaos Panigirtzoglou van JP Morgan wordt de wereld weer volgepompt met overtollige liquiditeiten. De geldcreatie draait op volle toeren. Globale geldhoeveelheid M2 steeg in de eerste 9 maanden van dit jaar met $ 3 biljoen - waarvan $ 1 biljoen afkomstig van de G4. Dit is een stijging van 4,6 % ten opzichte van een stijging van 2 % van de globale inflatie.

In het verleden waren er nog 3 periodes met een dergelijke stijging van de globale geldhoeveelheid: 1993-1995, 2001-2006 en oktober 2008 - september 2010. Beide periode gingen gepaard met sterk stijgende activa wat er op wijst dat een overvloed aan liquiditeiten de markten ondersteunen. De huidige stijging die begon in mei van dit jaar is echter de sterkste stijging op korte tijd die we tot nu toe gezien hebben.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 30 oktober 2013

De VIX, de angstgraadmeter van beleggers, krijgt concurrentie

De VIX, dé angstgraadmeter van beleggers, wordt wereldwijd intensief gevolgd. Aangezien de VIX zo zijn beperkingen kent, is er een alternatief op komt.

De CBOE Volatility Index (VIX) wordt algemeen de ‘fear index‘ genoemd, deze index weerspiegelt de mate waarin de investeerders op Wall Street een forse correctie vrezen. Afgekort spreekt men van de ‘VIX’. Deze index is populair, maar kent zo zijn beperkingen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 30 oktober 2013

Deze grafiek moet iedere goudliefhebber gezien hebben

Onderstaande grafiek laat de koopkracht zien van de Amerikaanse dollar ten opzichte van goud. De grafiek gaat zo'n 300 jaar terug. Het is weinig waarschijnlijk dat de Amerikaanse dollar nog eens 300 jaar overleefd, zeker gezien de tendens op deze grafiek van Bull Market Thinking.