Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 26151 tot 26155
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 16 oktober 2013

Warren Buffett haalt vernietigend uit naar politici

Morgen is het zo ver. Politici in de VS laten het inderdaad erop aankomen, de deadline van 17 oktober is in zicht. Dit alles zeer tot ongenoegen van Warren Buffett, die vernietigend uithaalde naar Washington.

Warren Buffett behoeft geen nadere introductie. De succesvolle miljardair, value investor en oude rot in het vak is meestentijds ook nog eens de beminnelijkheid zelve. U moet van goede huize komen om het aan de stok te krijgen met het Orakel uit Omaha. En toch is dat politici in Washington nu gelukt.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 16 oktober 2013

Gevolgen schuldenplafond VS voor Nederland

Als het de politici in de Verenigde Staten niet lukt om voor donderdag de limiet van het schuldenplafond te verhogen, betekent dat op korte termijn niet zo heel veel voor de Nederlandse burger. 

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: woensdag 16 oktober 2013

Wim Boonstra’s ‘Geld speelt (g)een rol’

De oratie van de heer Boonstra op 11 oktober 2013 leek zoveel belovend. Trots had de Vrije Universiteit Amsterdam op haar website aangekondigd:

De manier waarop het geld in omloop wordt gebracht, het ‘geldscheppingsproces’, staat als uitvloeisel van de huidige financiële crisis volop in de schijnwerpers. Nogal wat analisten hebben ‘ontdekt’ dat het meeste geld niet door de overheid of de centrale bank in omloop wordt gebracht, maar door commerciële banken. Zij vinden dat de overheid het monopolie op geldschepping zou moeten hebben en dat de huidige situatie dus ongewenst is. Wim Boonstra concludeert in zijn oratie dat het goed is om nog eens kritisch naar de rol van banken in het geldscheppingsproces te kijken.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 16 oktober 2013

Staat in beroep over vakantiedagen

De Nederlandse staat legt zich niet neer bij een uitspraak van het gerechtshof over de opbouw van vakantiedagen tijdens ziekte.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 16 oktober 2013

De tweede grootste bank van Mexico ligt plat

Het systeem van Banamex, de tweede grootste bank in Mexico en een dochteronderneming van Citibank, ligt al sinds maandagmorgen plat. Klanten van de bank kunnen geen geld meer uit de muur halen, kunnen geen transacties niet meer doen,... Meer dan 27 miljoen klanten blijven al enkele dagen in het ongewisse, aldus SilverDoctors.