Nieuws / Artikelen met het woord

57848 artikelen gevonden. Artikel 26161 tot 26165
Bron: freedombytes.info
Geplaatst: dinsdag 22 oktober 2013

Hyperinflatie in de VS is onvermijdelijk

Volgens John Williams van Shadowstats.com is hyperinflatie in de Verenigde Staten bijna onvermijdelijk geworden. De eerste tekenen van hyperinflatie zullen in 2014 de kop op steken. De politici moeten dringen werk maken om de solvabiliteit op lange en korte termijn te herstellen, maar ze doen het niet. De markten zullen op een gegeven moment de politici hiertoe dwingen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 22 oktober 2013

Ons spaargeld levert nóg minder op

Verschillende spaarrekeningen bij de banken Belfius, BNP Paribas Fortis en Fintro brengen binnenkort opnieuw wat minder op. Belfius verlaagt vanaf morgen de rente op zijn (internet)spaarrekening, bij BNP Paribas Fortis en Fintro daalt vanaf 31 oktober de rente op de spaarrekeningen voor bedragen boven 12.500 euro.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 22 oktober 2013

Maak u klaar voor helikoptergeld in 2014

Op 8 april volgend jaar komt het nieuwe boek van James Rickards uit: The Death of Money: The Coming Collapse of the International Monetary System. Future Money Trends had een interview met de man die groot werd dankzij zijn eerste boek: Currency Wars.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 22 oktober 2013

Zitten we binnenkort zonder fysiek goud?

Het begint er steeds meer op te lijken dat centrale banken, in het bijzonder de Amerikaanse FED, lang niet zoveel goud in bezit hebben als officieel is opgegeven. Dat blijkt ook uit het verzoek van Duitsland in januari van dit jaar om 300 ton goud te repatriëren. Duitsland wilde het goud wel komen inspecteren maar daar zat de Federal Reserve eigenlijk niet op te wachten. Uiteindelijk ging de FED akkoord met het volgende: tegen 2020 zal Duitsland de goudvoorraden terugkrijgen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 22 oktober 2013

Tekort lokale overheden dubbel zoveel als eerst geraamd

Het tekort van de lokale overheden, dat tot nog toe steeds werd geraamd op 260 miljoen euro, bedraagt eigenlijk 546 miljoen euro. Dat blijkt uit een nieuwe raming van de Nationale Bank die Vlaams minister van Financiën Philippe Muyters vandaag heeft aangehaald in de bevoegde commissie van het Vlaams parlement. Het Overlegcomité zou zich de komende dagen buigen over het tekort, dat boekhoudkundig wordt opgevangen door de drie gewesten en de Duitstalige gemeenschap.