Nieuws / Artikelen met het woord

57280 artikelen gevonden. Artikel 26166 tot 26170
Bron: Express.be
Geplaatst: zaterdag 5 oktober 2013

'België is middelmaat: U betaalt veel en krijgt weinig'

De overheid levert geen waar voor uw belastinggeld. Dat zegt het Vlaams netwerk van ondernemingen Voka na een eigen vergelijkend onderzoek. Volgens de studie betalen we te veel belastingen voor wat we er in levenskwaliteit voor terug krijgen.

We bengelen ook onderaan in vergelijking met andere Europese landen.

Bron: trouw.nl
Geplaatst: zaterdag 5 oktober 2013

Voorstel in Zwitserland: gelijke inkomens voor iedereen

Een muntje voor elke inwoner. Leden van de actiegroep op het Ferale Plein in Bern

Een basisinkomen voor iedereen, dat is de inzet van een referendum dat binnenkort in Zwitserland wordt gehouden. Een actiegroep heeft genoeg draagvlak gevonden om het voorstel op de politieke agenda te krijgen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: zaterdag 5 oktober 2013

Veertig elektrische auto's verkocht in eerste helft 2013

In de eerste helft van 2013 hebben particulieren in ons land 40 elektrische wagens gekocht. Dat zijn er op jaarbasis minder dan de 149 die in 2012 werden gekocht. In 2011 kochten particulieren 44 elektrische wagens. Dat blijkt uit het antwoord van staatssecretaris voor Mobiliteit Melchior Wathelet op een schriftelijke vraag van Bert Anciaux (sp.a).

Bron: freedombytes.info
Geplaatst: zaterdag 5 oktober 2013

Waarom de Fed niet anders kan dan geld printen

Het basismateriaal voor deze presentatie komt uit een intern rapport van de Federal Reserve. Het rapport werd geschreven door Frederic Mishkin, een zeer goede vriend van Ben Bernanke, en geldt zo’n beetje als de blauwdruk voor het monetaire beleid van het komende decennium.

INSIDER: "Waarom de FED niet anders kan dan geld printen"

Bron: demorgen.be
Geplaatst: zaterdag 5 oktober 2013

© photo news. De Belgische overheid levert geen waar voor het belastinggeld dat ze ontvangt. Dat concludeert Voka, het Vlaams netwerk van ondernemingen, uit een studie.

Voka lijstte 44 indicatoren op en gaf elk Europees land een score op honderd. Zweden krijgt met 73,4 de beste score, gevolgd door Zwitserland en Finland. Dit zijn volgens het netwerk landen die een goede omgeving bieden aan burgers en bedrijven, met goed onderwijs, veel investeringen in onderzoek en ontwikkeling, een goede levensstandaard, een sterk rechtssysteem en een hoge activiteitsgraad.