Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 26186 tot 26190
Bron: HLN.be
Geplaatst: zaterdag 5 oktober 2013

Modrikamen eist 5,1 miljard van BNP Paribas

Namens bijna 1.200 gedupeerde Fortis-aandeelhouders eist advocaat Mischaël Modrikamen dat de Franse groep BNP Paribas 5,1 miljard euro schadevergoeding betaalt aan Ageas (ex-Fortis) voor de ontmanteling van de groep. Dat schrijft De Tijd.

Bron: HLN.be
Geplaatst: zaterdag 5 oktober 2013

Miljoenenfraude met vermengde scheepsolie

De Belgische politie jaagt op schepen die miljoenen besparen door stookolie te gebruiken die bewust vermengd is met afval. Dat schrijft de krant De Morgen. "Een onderbelicht en hardnekkig milieuprobleem", zegt criminoloog Toine Spapens, die net een rapport klaar heeft. "Het gaat enkel om geld verdienen."

Bron: rtlnieuws.nl
Geplaatst: zaterdag 5 oktober 2013

IMF: Ierland op koers - banken blijven probleem

Ierland op koers met reddingsprogramma maar banken blijven probleem

DUBLIN (Dow Jones)--Ierland ligt op koers om in 2014 zijn bail-out programma te kunnen beeindigen maar de bankensector van het land blijft zwak.

Bron: HLN.be
Geplaatst: zaterdag 5 oktober 2013

Effectenbeurzen Wall Street veren op

De aandelenmarkten op Wall Street herstelden zich vrijdag, de vierde dag sinds de Amerikaanse federale overheid grotendeels op slot ging, van de stevige verliezen van een dag eerder. De vrees dat de zogenoemde shutdown een nieuwe recessie inluidt, leek naar de achtergrond te zijn gedrongen.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: zaterdag 5 oktober 2013

Japan verhoogt belastingen én gaat stimuleren

Deze week kondigde de Japanse minister-president Shinzo Abe een gemixt beleid aan dat aan de ene kant de zorgen moet wegnemen over de groei van de staatsschuld en aan de andere kant de Japanse economie zal gaan stimuleren. De Nikkei reageerde negatief op het nieuws, want de index daalde, terwijl de Japanse Yen in waarde steeg.