Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 26191 tot 26195
Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 15 oktober 2013

Optimisme over einde steun Ierland en Spanje

Ierland en Spanje zullen waarschijnlijk op korte termijn niet langer Europese steun nodig hebben. De landen liggen goed op schema om rond het einde van het jaar hun steunprogramma's te beëindigen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 15 oktober 2013

Marc Faber bespreekt de volatiliteit van de goudprijs

Tom Keene (Bloomberg TV) vroeg aan Marc Faber hoe hij de recente volatiliteit van de goudprijs bekijkt en ervaart.

Voor Marc Faber is de goudprijs weer afgezakt naar de koopzone onder 1250 dollar, omdat het sentiment zo negatief is omtrent goud, maar de omstandigheden steeds beter worden.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: maandag 14 oktober 2013

De oneindige macht van de banken

De maatschappij waarin we nu leven is gevormd door de jaren heen en heeft alle voorgaande tijdperken doorlopen. Tevens heeft het diverse wereldoorlogen, natuurrampen en crises overleefd. Vaak doet zich de vraag voor of hogere machten of krachten de samenleving beïnvloeden en een maatschappij hebben gecreëerd zoals we die nu beleven.

Bron: GoudVergelijken.nl
Geplaatst: maandag 14 oktober 2013

Een gouden toekomst

Larry Edelson, beleggingsspecialist voor Moneyandmarkets.com, is een echte goudkever, een goldbug. Iemand die een grote fan is van het gele edelmetaal maar zich in tegenstelling tot velen uit deze kleine gemeenschap niet laat meeslepen met elke goudmanie.  Er bestaan teveel mythes en propaganda, er is teveel inteelt, aldus Edelson.  Hij is er zich wel bewust van dat wat hij zo dadelijk gaat verklaren, hem niet in dank zal worden afgenomen…

[...]

Bron: daskapital.nl
Geplaatst: maandag 14 oktober 2013

Hier win je de Nobelprijs Economie mee

De winnaars van de Nobelprijs voor de economie zijn bekend. De 'Prijs van de Zweedse Rijksbank voor de economie ter nagedachtenis aan Alfred Nobel' om precies te zijn. En helaas voor Nederland: Mathijs Bouman heeft 'm niet gewonnen, al deed RTLZ vandaag een dappere poging. Van de drie winnaars halen we Robert Shiller, professor aan de universiteit van Yale eruit. Shiller voorspelde de twee grootste zeepbellen van de laatste decennia: de internet- en de huizenbubble. Beide voorspelde hij in het boek ' Irrational Exuberance'. Een huis is volgens Shiller helemaal geen belegging. 'Dat is ons aangepraat. Het was een rage', zegt de econoom. 'Een huis vergt onderhoud, er wordt op afgeschreven en het in of uit de mode en er is de technische vooruitgang in de woningbouw. Dus een nieuw huis is beter.' Omdat Shiller ontevreden was met de huizencijfers tot dan toe ontwikkelde hij zijn eigen index. Daarin blijken de huizenprijzen aangepast voor inflatie niet tot nauwelijks gestegen.