Nieuws / Artikelen met het woord

57281 artikelen gevonden. Artikel 26191 tot 26195
Bron: nuzakelijk.nl
Geplaatst: vrijdag 4 oktober 2013

Toeslag kinderopvang omhoog

Minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken heeft dat vrijdag aan de Tweede Kamer geschreven. De lagere inkomens werden al eerder ontzien. Daarvoor is in de begroting 50 miljoen gereserveerd.

Het kabinet trekt volgend jaar 100 miljoen extra uit voor kinderopvang. Het geld komt uit meevallers.

Bron: nuzakelijk.nl
Geplaatst: vrijdag 4 oktober 2013

Kabinet zet extra inspecteurs in tegen fraude

De versterking moet naar verwachting van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid 189 miljoen euro opleveren voor de schatkist.

Uitkeringsinstantie UWV krijgt 240 extra medewerkers, de Inspectie SZW ongeveer twintig en de Sociale Verzekeringsbank (SVB) twee. Het kabinet heeft daarnaast een aantal maatregelen aangekondigd om fraude te voorkomen.

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 4 oktober 2013

Overheid moet wellicht 1,5 miljard aan erfbelasting terugbetalen

Voor het kabinet dreigt een flinke tegenvaller. De overheid moet 1,5 miljard euro erfbelasting aan particulieren terugbetalen als de Hoge Raad een advies van de advocaat-generaal overneemt. 

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 4 oktober 2013

Goud moet terug naar $ 1.050 alvorens nieuwe hoogtes op te zoeken

Op de London Bullion Market Association conference in Rome voorspelden een delegatie van analisten een gemiddelde goudprijs van $ 1.405 tegen november volgend jaar. 4 topfiguren onder deze analisten verwachten wel dat de goudprijs eerst nog tot $ 1.050 zal terugvallen om de zwakke posities uit de markt te schudden.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: vrijdag 4 oktober 2013

Met een lege maag naar school: de nieuwe armen

De economische en financiële crisis ontziet zelfs de zwaksten onder ons niet – de kinderen.  Van Spanje, Portugal en Griekenland bereikten ons reeds berichten dat steeds meer schoolkinderen met een lege maag in de klas arriveren. Maar nu komt het onheil nog dichterbij – in Vlaanderen is het ook zover.