Nieuws / Artikelen met het woord

58142 artikelen gevonden. Artikel 26201 tot 26205
Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 30 oktober 2013

Ook werkende Vlaming worstelt met gezinsbudget

Werkende Vlamingen vinden het steeds moeilijker om financieel het hoofd boven water te houden. Voor alleenstaanden met kinderen is het ontwijken van financiële problemen nog nauwelijks mogelijk. Dat blijkt uit een enquête van het onderzoeksbureau iVox en het televisieprogramma Telefacts (VTM). Uit het onderzoek blijkt dat 27 procent van de Vlamingen aangeeft dat zijn inkomen onvoldoende is om het gezin te kunnen onderhouden. Bij éénoudergezinnen loopt dat cijfer echter op tot 54 procent. Ook getuigt 25 procent van de ondervraagden niet de financiële ruimte te hebben om te sparen. Dat cijfer loopt bij alleenstaanden met kinderen op tot 54 procent. De onderzoekers stelden ook vast dat 30 procent van de Vlamingen door een beperkt budget niet meer in staat is om luxevoeding te kopen, terwijl 25 procent om diezelfde reden gestopt is met het restaurantbezoek. Ook voert 25 procent aan te moeten besparen op de hobby’s van de kinderen. Jobverlies, faillissementen en echtscheidingen zijn cruciale redenen voor de problemen. (MH)

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 30 oktober 2013

België wordt nieuw zorgenkind van Europa

Volgens de Duiste krant Die Welt wordt ons land het nieuwe zorgenkind van Europa. België deelt die weinig benijdenswaardige positie met Nederland, Frankrijk en Finland.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 30 oktober 2013

Meer hulpvragen bij kerk om financiële problemen

Vorig jaar klopten elke dag meer dan honderd mensen aan bij kerken, die dat jaar voor bijna dertig miljoen euro aan financiële hulp hebben gegeven. Vooral bij katholieke parochies was de vraag naar hulp groot. Het aantal hulpverzoeken steeg er in drie jaar tijd met ruim 35 procent.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 30 oktober 2013

ING betaalt ruim 1,1 miljard aan Nederlandse staat

De Nederlandse bank en verzekeraar ING betaalt op 6 november 1,125 miljard euro aan de Nederlandse staat. Dat bedrag bestaat voor 750 miljoen euro uit de aflossing van staatssteun en voor 375 miljoen euro uit rente. Dat maakte het bedrijf vandaag bekend.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 30 oktober 2013

Japan Tobacco sluit vier fabrieken en schrapt 1.600 banen

De Japanse sigarettenfabrikant Japan Tobacco (JT) gaat vier fabrieken sluiten en 1.600 banen schrappen in Japan. Dat heeft het bedrijf vandaag bekendgemaakt. De reden is een overproductie omdat het aantal rokers vermindert.