EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
46
kliks
Bron: SlimBeleggen.net
37
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 26206 tot 26210
Geplaatst op: donderdag 7 november 2013

Minimumloon stijgt met half procent

Dat blijkt vrijdag uit een publicatie van de Staatscourant, de uitgave waarin beslissingen van de overheid worden gepubliceerd.

Het wettelijk brutominimumloon voor werknemers van 23 jaar en ouder gaat naar 1.485,65 euro per maand. Tot eind 2013 ligt dat bedrag nog op 1.477,80 euro. Dit inkomen geldt voor mensen met een volledige werkweek.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: donderdag 7 november 2013

5 ongewone indicatoren die wijzen op economisch herstel in de eurozone

Sunrise. De laatste economische outlook van de Europese Commissie geeft allesbehalve de indruk dat de EU op het goede spoor zit. De EC heeft de voorbije 2 jaar haar voorspellingen omtrent de economische groei in de eurozone In elk halfjaarlijks rapport naar beneden moeten herzien; de verwachtingen inzake werkloosheid moesten telkens opnieuw naar boven worden bijgesteld.

Voeg daar aan toe de dreiging van deflatie en de koppig sterke euro en men begrijpt waarom de doorsnee Europeaan niet echt vrolijk rondloopt.

Toch is het niet alles kommer en kwel. Een aantal niet-alledaagse indicatoren wijst wel degelijk op beterschap:

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: donderdag 7 november 2013

De kostprijs van een baan

Elk capabel bestuur wil jobs creëren, zijn burgers aan werk helpen.  Dat is toch waar een goed draaiende economie op steunt, niet? Nou, dan zijn “ze” toch verkeerd bezig hoor! In buurland België zijn ze het eindelijk, zo ongeveer, of toch bijna eens over een vermindering van de BTW op elektriciteit omdat dit jobs zou opleveren.  Het geheel kost wel 380 miljoen euro om 8000 banen bij te maken.  Dat is 47.500 euro per arbeidsplaats.  In de VS gaan ze, uiteraard, nog een stapje verder (“groot, groter, grootst”) en kost het maar liefst 553.000 dollar om één baan te creëren! Maar we kunnen en moéten ons de vraag stellen : is het wel om banen, jobs in de eerste plaats te doen…?

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: donderdag 7 november 2013

Lees dit voor je aandelen Twitter koopt!!

De mensen van Twitter doen er alles aan om zich te distantiëren van de Facebook-IPO die vorig jaar helemaal de mist in ging. Maar er is een grote kans dat wat er met Facebook gebeurden in de maanden na de beursgang, dat dit ook met Twitter zal gebeuren. Er komen namelijk nog extra aandelen op de markt, zonder dat iemand daar van wakker ligt.

Lees verder op Beurs.com

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs