Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 26216 tot 26220
Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: maandag 14 oktober 2013

De oneindige macht van de banken

De maatschappij waarin we nu leven is gevormd door de jaren heen en heeft alle voorgaande tijdperken doorlopen. Tevens heeft het diverse wereldoorlogen, natuurrampen en crises overleefd. Vaak doet zich de vraag voor of hogere machten of krachten de samenleving beïnvloeden en een maatschappij hebben gecreëerd zoals we die nu beleven.

Bron: GoudVergelijken.nl
Geplaatst: maandag 14 oktober 2013

Een gouden toekomst

Larry Edelson, beleggingsspecialist voor Moneyandmarkets.com, is een echte goudkever, een goldbug. Iemand die een grote fan is van het gele edelmetaal maar zich in tegenstelling tot velen uit deze kleine gemeenschap niet laat meeslepen met elke goudmanie.  Er bestaan teveel mythes en propaganda, er is teveel inteelt, aldus Edelson.  Hij is er zich wel bewust van dat wat hij zo dadelijk gaat verklaren, hem niet in dank zal worden afgenomen…

[...]

Bron: daskapital.nl
Geplaatst: maandag 14 oktober 2013

Hier win je de Nobelprijs Economie mee

De winnaars van de Nobelprijs voor de economie zijn bekend. De 'Prijs van de Zweedse Rijksbank voor de economie ter nagedachtenis aan Alfred Nobel' om precies te zijn. En helaas voor Nederland: Mathijs Bouman heeft 'm niet gewonnen, al deed RTLZ vandaag een dappere poging. Van de drie winnaars halen we Robert Shiller, professor aan de universiteit van Yale eruit. Shiller voorspelde de twee grootste zeepbellen van de laatste decennia: de internet- en de huizenbubble. Beide voorspelde hij in het boek ' Irrational Exuberance'. Een huis is volgens Shiller helemaal geen belegging. 'Dat is ons aangepraat. Het was een rage', zegt de econoom. 'Een huis vergt onderhoud, er wordt op afgeschreven en het in of uit de mode en er is de technische vooruitgang in de woningbouw. Dus een nieuw huis is beter.' Omdat Shiller ontevreden was met de huizencijfers tot dan toe ontwikkelde hij zijn eigen index. Daarin blijken de huizenprijzen aangepast voor inflatie niet tot nauwelijks gestegen.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 14 oktober 2013

Kroatië ontwaakt abrupt uit Europese droom: export keldert en EU-miljarden worden niet vrijgegeven

Sinds het toetreden van Kroatië tot de EU op 1 juli 2013 is de export van het land ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar met 11 procent gedaald. Dat blijkt uit voorlopige berekeningen. In de maand augustus was de daling zelfs 19 procent in vergelijking met dezelfde maand in 2012, schrijft Poslovni Dnevnik (vertaling Presseurop).

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 14 oktober 2013

Twitter kan na de IPO verdubbelen en hier is waarom

Nog even en Twitter heeft zijn felbegeerde beursnotering. Wordt het een uitslaande brand, of een deceptie? Nog voor de beursgang heeft iemand het koersdoel al op gezet op $50..!