Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 26231 tot 26235
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 3 oktober 2013

Goudkoorts slaat toe in Maleisië

De goudkoorts slaat ook onverbiddelijk toe in Maleisië. De vraag naar het edelmetaal is zo hoog in het Aziatische land, dat de Maleisische beurs per 7 oktober de handel toelaat in goud futures.

Bron: vacatures.nl
Geplaatst: donderdag 3 oktober 2013

Oudere werknemers compenseren traagheid met kennis en ervaring

» Nieuws » Oudere werknemers compenseren traagheid met kennis en ervaring

Oudere werknemers halen ten opzichte van jongere werknemers voordeel uit hun ervaring en kennis, terwijl zij trager van begrip zijn. De oudere doelgroep presteert op vier belangrijke onderdelen van het beslissingsproces vaak even goed of beter dan de jongere doelgroep. Ervaring en kennis gaan boven een afnemende breincapaciteit om informatie te verwerken. Dat blijkt uit een onderzoek van wetenschappers aan de Amerikaanse University of California.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 3 oktober 2013

China versoepelt handelsrestricties op goud

China gaat binnenkort de handelsbeperkingen op goud versoepelen, zo blijkt uit nieuwe beleidsdocumenten die deze week gepubliceerd werden. Chinezen mogen zonder problemen maximaal 200 gram goud meenemen uit het buitenland. Ook krijgen meer banken en goudmijnen straks een licentie om goud te importeren en te exporteren.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 3 oktober 2013

Welke centrale banken hebben de afgelopen jaren goud gekocht?

Centrale banken zijn sinds 2009 netto kopers van goud. Vooral opkomende economieën kopen meer goud als bescherming tegen een valutacrisis. Rusland, China en Turkije voeren de ranglijst aan, door sinds 2009 honderden tonnen goud in de kluis te leggen. Maar er waren veel meer landen die goud kochten.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 3 oktober 2013

Schadevergoeding door BP mogelijk beperkt

Oliemaatschappij BP heeft een juridische overwinning behaald in een lopende zaak over het uitbetalen van schadevergoedingen als gevolg van de olieramp in de Golf van Mexico in 2010.