Nieuws / Artikelen met het woord

58166 artikelen gevonden. Artikel 26246 tot 26250
Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: dinsdag 29 oktober 2013

Derivaten tijdbom ter waarde van 1 quadriljoen

We hebben het over derivaten, afgeleide producten in het hedendaagse economische systeem. Financiële pakketjes in allerlei vormen en maten. Het zijn posities ingenomen door banken, hedgefunds en andere financiële instellingen op onderlinge waarden zoals goud, valuta, olie, aandelen maar ook worden ze gebruikt voor het afdekken van faillissementsrisico’s. De zogenaamde Credit Default Swaps.

Quadriljoen = 1.000.000.000.000.000 ?

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 29 oktober 2013

Armoede treft ook werkende Vlaming

Werkende Vlamingen hebben het steeds lastiger om de eindjes aan elkaar te knopen. Alleenstaanden met kinderen hebben het extra moeilijk. Dat blijkt uit een enquête van het vtm-programma Telefacts en onderzoeksbureau iVox. Telefacts zendt vanavond een reportage uit over de 'working poor' in Vlaanderen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 29 oktober 2013

Londen wil islamitische beursindex oprichten

Brits premier David Cameron wil een islamitische beursindex installeren in Londen. Dat kondigde hij aan bij zijn bezoek aan de London Stock Exchange. Op die manier kan de City zich nog meer profileren als financieel centrum van de wereld. Bovendien heeft bankieren voor moslims meer groeipotentieel dan het klassieke bankieren.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: dinsdag 29 oktober 2013
Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 29 oktober 2013

Rabobank krijgt boete van 774 miljoen euro voor Liborfraude

De Rabobank krijgt een boete opgelegd van 774 miljoen euro door de Britse en Amerikaanse toezichthouders en De Nederlandsche Bank vanwege de betrokkenheid bij de Liborfraude.