Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 2626 tot 2630
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 24 januari 2017

10 jaar na crisis is financiële sector nog steeds niet voldoende gewapend voor volgende maal

Op de achtergrond van het World Economic Forum te Davos vinden ook tal van andere belangrijke vergaderingen plaats waarbij de wereldeconomie tegen het licht gehouden wordt. Tijdens één van deze bijeenkomsten kwam opnieuw de waarschuwing aan bod dat de banken nog steeds niet bij machte zijn om een nieuwe crisis aan te kunnen.

De waarschuwing dat de financiële sector nog steeds niet bij machte is om een nieuwe globale financiële crisis aan te kunnen komt van een expert in de praktijk, namelijk Larry Summers, werkzaam geweest als minister van financiën én hoofdeconoom geweest van de Wereldbank. Summers waarschuwt onder meer dat de afgesproken maatregelen van het voorbije decennium niet voldoende zullen zijn om een nieuwe crisis in te perken.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 24 januari 2017

Trump werkt aan begin nieuw handelsakkoord met Verenigd Koninkrijk

De nieuwe regering van Donald Trump in de Verenigde Staten wil komende week de basis leggen voor een handelsakkoord met het Verenigd Koninkrijk. De deal moet ingaan zodra de Britten hun uittreding uit de Europese Unie hebben voltooid. Dat zegt een functionaris in het Witte huis.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 24 januari 2017

Donald Trump en het einde van de onderwerping

‘ Donald Trump […] wordt zowaar eerbiedwaardig,’ schrijft columnist Yvan Rioufol in de Franse krant Le Figaro, ‘want de weeskinderen van de Obamania en de bewakers van de weldenkendheid krijgen het moeilijk om de volksopstand te stuiten die zich – bij gebrek aan iets beters – achter dit intuïtief personage heeft geschaard’: Moraliserend links ‘Moraliserend links, dat weigert zich gewonnen te geven, demonstreert een intolerantie die ze nog kon verbergen toen ze aan de macht was. Deze week volgde in Washington – waar de president vrijdag wordt ingehuldigd – de ene anti-Trump-betoging de andere op.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 23 januari 2017

Grafiek: Goud versus valuta sinds 1900

Een argument dat vaak tegen wordt gebruikt tegen goud kopen is dat de prijs van het edelmetaal zo volatiel is. Op de korte en middellange termijn is dat zeker waar, maar als je nog wat verder terugkijkt in de geschiedenis zie je dat alle valuta waarde verliezen ten opzichte van goud.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 23 januari 2017

Goudprijs naar hoogste niveau in twee maanden

De goudprijs steeg maandagochtend naar $1.220 per troy ounce, het hoogste niveau in bijna twee maanden. Beleggers zoeken hun toevlucht in het edelmetaal vanwege toenemende politieke onzekerheid en het uitblijven van een verdere stijging van de rente. De opwaartse trend in goud werd halverwege december in gang gezet, kort nadat de Federal Reserve haar langverwachte renteverhoging bekendmaakte.