Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 26256 tot 26260
Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 21 oktober 2013
Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: zondag 20 oktober 2013

Van militaire naar commerciële drones : nieuwe business maar met gevaarlijke kanten

Drones kennen we waarschijnlijk allemaal als de onbemande vliegtuigjes die op duizenden kilometers afstand bestuurd kunnen worden en meest voor militaire doeleinden gebruikt worden.  Alleen al in Pakistan maakten ze 400 burgerslachtoffers! De officiële naam is Unmanned Aerial Vehicle of UAV.  De term “drone” komt uit het Engels en betekent letterlijk dar, mannetjesbij.  De UC(ombat)AV is uitgerust met wapens die grond- en luchtdoelen kunnen aanvallen.  De Amerikaanse federale luchtvaartautoriteit verleende ondertussen de eerste vergunningen voor commercieel gebruik van drones.  Het kan naar gezegd een nieuwe miljardenbusiness worden.  Het zijn toch zakenmannen en uitvinders, die Yankees, het moet gezegd…  Maar hoe zit het eigenlijk met de gevaren voor veiligheid en privacy?

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: zondag 20 oktober 2013

Overheidsschulden: ‘s werelds grootste Ponzi Fraude

Ponzi Fraude is een methode om mensen op te lichten door ze een belegging te laten aangaan waarbij de uitbetaalde gelden worden gefinancierd uit de inleg van nieuwe klanten.  Het systeem is genoemd naar de Amerikaan van Italiaanse afkomt

Charles Ponzi (1882-1949).  Wanneer een particulier dit doet gaat hij de gevangenis in, wordt hij streng gestraft voor oplichting. Wanneer een overheid dit doet, gebeurt er niks…  Zo werkt het:

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: zondag 20 oktober 2013

Goud en zilver report (Week 42)

De goudprijs steeg afgelopen week met 2,35% naar €961,83 per troy ounce. De zilverprijs steeg met 1,65% naar €515,05 per kilo. De prijsstijging was nog groter in dollars, omdat de Amerikaanse munt verzwakte ten opzichte van de euro. De dollar staat zelfs op het zwakste punt in bijna twee jaar tijd. Lees meer in het wekelijkse overzicht op Marketupdate.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: zondag 20 oktober 2013

Wikileaks: De Europese plannen voor een terugkeer van goud

Marketupdate heeft een vertaling gemaakt van een vertrouwelijk Wikileaks document. Daarin lezen we hoe de Amerikanen pas na twee weken op de hoogte worden gebracht van gesprekken die Europese ministers van Financiën hebben gevoerd met betrekking tot de rol van goud in het monetaire systeem. Interessant leesvoer voor de zondag.