Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 26261 tot 26265
Bron: beurs.nl
Geplaatst: zondag 13 oktober 2013

DNB: vertrouwen draait om meer dan economie

AMSTERDAM (ANP) - Het lage consumentenvertrouwen in Nederland kan niet alleen worden verklaard aan de hand van economische indicatoren. Ook de instabiele politieke situatie van de afgelopen jaren - sinds 1998 haalde geen enkel kabinet de eindstreep - speelt een rol. Dat blijkt uit onderzoek waarvan De Nederlandsche Bank (DNB) de resultaten donderdag heeft gepubliceerd.

Bron: omroepbrabant.nl
Geplaatst: zondag 13 oktober 2013

Ontslagen BlackBerry-personeel welkom in Eindhoven

EINDHOVEN - Ontslagen medewerkers van BlackBerry mogen best tijdelijk in de regio Eindhoven komen werken, vindt burgemeester Rob van Gijzel van Eindhoven. Dat zei hij in een interview met het Financieele Dagblad van zaterdag.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: zondag 13 oktober 2013

Goud en zilver report (Week 41)

De goudprijs zakte afgelopen week met 2,84%, terwijl zilver 1,69% goedkoper werd. De prijzen zijn in euro's bijna terug op het dieptepunt van eind juni. Lees meer over de laatste ontwikkelingen in de goudmarkt op Marketupdate.nl

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: zondag 13 oktober 2013

Over olie en de Amerikaanse Dollar

Wie aan de (petro)dollar komt, speelt letterlijk met zijn leven! De grootste drijfveer achter de buitenlandse politiek van de VS is het vrijwaren van de status van hun dollar als wereldreservemunt. Eens het geloof in deze fictie – een realiteit die nergens nog op gestoeld is behalve dan militair – wegvalt, zal dat ook het einde betekenen van de Amerikaanse hegemonie.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: zondag 13 oktober 2013

Het spook van de honger keert terug in Europa (deel 2)

Vervolg van deel 1.  Het rapport getiteld Humanitarian Impact of the Economic Crisis bundelt de ervaringen van 52 nationale organisaties van het Rode Kruis en de Rode Halve Maan.  Over de menselijke impact van de crisis en : Europa naar de voedselbank…