Nieuws / Artikelen met het woord

57296 artikelen gevonden. Artikel 26266 tot 26270
Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 3 oktober 2013

Schadevergoeding door BP mogelijk beperkt

Oliemaatschappij BP heeft een juridische overwinning behaald in een lopende zaak over het uitbetalen van schadevergoedingen als gevolg van de olieramp in de Golf van Mexico in 2010.

Bron: nugeld.nl
Geplaatst: donderdag 3 oktober 2013

Rabobank en Centraal Beheer verlagen rente

Centraal Beheer Achmea verraste spaarders eind juli door de rente op een spaarrekening te verhogen in plaats van te verlagen. Met een stijging van 0,25 procentpunt wilde de bank meer spaargeld aantrekken om de afhankelijkheid van de kapitaalmarkt te verkleinen.

Vrijdag wordt deze verhoging deels teniet gedaan. Centraal Beheer verlaagt de rente met 0,1 procentpunt naar 1,85 procent.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 3 oktober 2013

Euro stijgt naar hoogste koers in acht maanden

De euro zet zijn sterke koerswinst vanochtend voort. De eenheidsmunt kostte in de vroege handel 1,3623 Amerikaanse dollar. Dat is de hoogste stand sinds begin februari.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 3 oktober 2013

Goudprijs kan ook stijgen als de economie aantrekt

The Gold Report had een interview met Dan Coxe, portfolio manager bij BMO Asset Management. Volgens Coxe is het tijdperk van het goedkope geld nog lang niet voorbij. Maar op een gegeven moment zullen de rentevoeten en de prijzen van goederen gaan stijgen waardoor we inflatie krijgen. Dan zal men beseffen dat monetaire expansie en inflatie toch samen gaan waardoor goud weer aantrekkelijker wordt voor de beleggers.

Bron: incontxt.nl
Geplaatst: donderdag 3 oktober 2013

Werkloos in crisistijd

De gemeenten Schagen, Den Helder en Hollands Kroon die werklozen met behoud van uitkering inzetten bij het taxivervoer voor leerlingen, verdringen hiermee werkenden van bestaande banen. Dit blijkt uit ZEMBLA in de aflevering ‘Werkloos in crisistijd’ van donderdag 3 oktober (Ned.2, 21.10 uur). Wethouder Blonk van de gemeente Schagen erkent dat dit gebeurt, maar zegt bewust te kiezen voor het voorrang geven aan werklozen. “Ik vind het heel vervelend voor die chauffeurs. Dat begrijp ik heel goed. Maar als je zo’n maatregel neemt, en dat hebben wij bewust gedaan, dan weet je dat het ten koste daarvan kan gaan,” zegt Blonk.

Gemeenten nemen steeds vaker in hun aanbestedingen op dat een deel van het werk verricht moet worden door mensen die al langer werkloos zijn. ‘Social return’ heet dit. Maar in het geval van de gemeente Schagen kunnen daardoor niet alle taxichauffeurs terugkeren bij de firma die de aanbesteding van het leerlingenvervoer heeft gewonnen.