Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 26276 tot 26280
Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 2 oktober 2013

Steun Berlusconi zorgt voor opluchting bij financiële markten

De oproep van voormalig Italiaans premier Silvio Berlusconi aan zijn partij Het Volk van de Vrijheid (PdL) om premier Letta te steunen, zorgt voor opluchting op de Europese financiële markten. De beurzen veren op en de Italiaanse rente kalmeert.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 2 oktober 2013

Eén verkoper duwde goudprijs gisteren naar beneden

Gisteren kreeg de goudprijs weer een klap te verwerken. Op een half uur donderde de goudprijs van $ 1.325 dwars door de psychologische barrière van $ 1.300 naar $ 1.285. Volgens

Volgens MarketUpdate komt die daling op een perfect getimed moment en was er slechts 1 verkoper. Dit doet uiteraard weer de nodige twijfels rijzen over de "vrije" goudmarkt.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 2 oktober 2013

Waarom goud gisteren daalde

Het leek zo logisch gisteren. Goud zou profiteren van de politieke onrust in Washington. De Amerikaanse overheid sloot noodgedwongen deels haar deuren en beleggers zoeken bescherming.

Dat viel gisteren even flink tegen voor de goud bulls. Het edelmetaal daalde tegen alle verwachtingen in. Goud verloor circa 3 procent en sloot gisteren in de VS ruim beneden de als steungrens betitelde $1.300. Een slechte start van het vierde kwartaal en de vraag is dan ook gerechtvaardigd waarom goud zo onder druk stond.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 2 oktober 2013

Russische goudvoorraad > 1.000 ton

Het is elke maand hetzelfde liedje, maar op termijn heeft dit uiteraard zijn gevolgen, Rusland en China blijven goud kopen op de internationale markten. Rusland accumuleert al 6 jaar lang zijn goudreserves, waarvan de laatste 11 maanden op rij.

In augustus kwam er nog eens 12,7 ton goud bij waardoor de totale Russische goudvoorraad momenteel 1.015,5 ton bedraagt. Ook Turkije (+ 23,4 ton tot 487,4 ton) en Kazachstan (+ 2,5 ton tot 134,5 ton) blijven het voorbeeld van Rusland volgen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 2 oktober 2013

Een op de vijf Brusselaars zit zonder werk

De werkloosheidsgraad in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest heeft zich in september gestabiliseerd op 20,8 procent (20,1 procent voor de mannen en 21,7 procent voor de vrouwen). Dat meldt de Brusselse gewestelijke dienst voor arbeidsbemiddeling Actiris.