Nieuws / Artikelen met het woord

57643 artikelen gevonden. Artikel 26276 tot 26280
Bron: omroepbrabant.nl
Geplaatst: zondag 13 oktober 2013

Ontslagen BlackBerry-personeel welkom in Eindhoven

EINDHOVEN - Ontslagen medewerkers van BlackBerry mogen best tijdelijk in de regio Eindhoven komen werken, vindt burgemeester Rob van Gijzel van Eindhoven. Dat zei hij in een interview met het Financieele Dagblad van zaterdag.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: zondag 13 oktober 2013

Goud en zilver report (Week 41)

De goudprijs zakte afgelopen week met 2,84%, terwijl zilver 1,69% goedkoper werd. De prijzen zijn in euro's bijna terug op het dieptepunt van eind juni. Lees meer over de laatste ontwikkelingen in de goudmarkt op Marketupdate.nl

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: zondag 13 oktober 2013

Over olie en de Amerikaanse Dollar

Wie aan de (petro)dollar komt, speelt letterlijk met zijn leven! De grootste drijfveer achter de buitenlandse politiek van de VS is het vrijwaren van de status van hun dollar als wereldreservemunt. Eens het geloof in deze fictie – een realiteit die nergens nog op gestoeld is behalve dan militair – wegvalt, zal dat ook het einde betekenen van de Amerikaanse hegemonie.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: zondag 13 oktober 2013

Het spook van de honger keert terug in Europa (deel 2)

Vervolg van deel 1.  Het rapport getiteld Humanitarian Impact of the Economic Crisis bundelt de ervaringen van 52 nationale organisaties van het Rode Kruis en de Rode Halve Maan.  Over de menselijke impact van de crisis en : Europa naar de voedselbank…

Bron: trouw.nl
Geplaatst: zondag 13 oktober 2013

Honderdduizenden mensen als slaven in Europa

© Archieffoto ANP. In de Europese Unie leven ongeveer 880.000 mensen als slaven. Meer dan een kwart van hen wordt seksueel uitgebuit. Dat blijkt uit cijfers van het Europees Parlement waarover het Duitse weekblad Der Spiegel zondag bericht.

Het CRIM, een speciale commissie van het Europees Parlement die onderzoek doet naar georganiseerde misdaad, witwaspraktijken en corruptie in Europa. is met een rapport gekomen, waarin staat dat de georganiseerde misdaad jaarlijks 25 miljard euro verdient met de mensenhandel.