Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 26281 tot 26285
Bron: trouw.nl
Geplaatst: zondag 13 oktober 2013

Honderdduizenden mensen als slaven in Europa

© Archieffoto ANP. In de Europese Unie leven ongeveer 880.000 mensen als slaven. Meer dan een kwart van hen wordt seksueel uitgebuit. Dat blijkt uit cijfers van het Europees Parlement waarover het Duitse weekblad Der Spiegel zondag bericht.

Het CRIM, een speciale commissie van het Europees Parlement die onderzoek doet naar georganiseerde misdaad, witwaspraktijken en corruptie in Europa. is met een rapport gekomen, waarin staat dat de georganiseerde misdaad jaarlijks 25 miljard euro verdient met de mensenhandel.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: zondag 13 oktober 2013

Documentaire: Four Horsemen

Four Horsemen is een hele interessante documentaire over de huidige financiële crisis, gezien vanuit een bredere context van het komen en gaan van wereldrijken. De makers trekken de parallellen met het verleden, zoals de komst en de val van het Romeinse rijk. Uit alles blijkt dat het huidige financiële systeem een structurele hervorming nodig heeft.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 13 oktober 2013

Japan besteedt beheer deel vreemde valuta uit

Japan wil financiële instellingen in de private sector een deel van zijn vreemde valutareserves, ter waarde van omgerekend 934 miljard euro, laten beheren. 

Bron: europa-nu.nl
Geplaatst: zondag 13 oktober 2013

Lew: Congres bedreigt economisch herstel

Lew: Congres bedreigt economisch herstel

Bron: euobserver.com WASHINGTON ( ANP) - De Amerikaanse economie toont duidelijke tekenen van herstel, maar dat kan veranderen als het Amerikaanse Congres geen eind weet te maken aan de strijd over de begroting en het schuldenplafond. Dat stelde de Amerikaanse minister van Financiën Jack Lew zaterdag bij de jaarvergadering van het Internationaal Monetair Fonds (IMF).

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 13 oktober 2013

'Grootste banken wel veilig te ontmantelen'

Amerikaanse autoriteiten kunnen de grootste banken ter wereld op een veilige manier ontmantelen mochten ze omvallen.