Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 26281 tot 26285
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: woensdag 2 oktober 2013

ECB handhaaft rente op 0,5%

De ECB heeft besloten de rente ongewijzigd te laten op 0,5%. Vanmiddag om 14:30 zal ECB-president Draghi een toelichting geven op het rentebesluit. Daarna komen de vragen van de pers. Via Marketupdate kunt u dit zometeen op de voet volgen.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: woensdag 2 oktober 2013

Europese centrale banken zullen geen goud verkopen

Verschillende Europese centrale banken hebben op een conferentie van de LBMA gezegd dat ze geen goud meer zullen verkopen. Goud is een essentieel onderdeel van de balans van de centrale bank, omdat het een uitstekende diversificatie biedt tegenover valutareserves. De geruchten over goudverkopen door Cyprus, Italië of Portugal kunnen dus van tafel...

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: woensdag 2 oktober 2013

Waar de Belgische politiek zich mee bezig houdt – deel 1

Buurland België is…een bijzonder land.  Piepklein maar toch met 3 talen en 5 regeringen.  En je kunt het zo gek niet bedenken of ‘t gebeurt in België.  ‘t Ligt aan de geschiedenis mijnheer, zij leven hiermee al sinds 1830.  Wie bestuurt nu effectief dit gerecycleerde landje?  De politiek, ja, inderdaad.  En – doet die dat goed? Nou…wikken en wegen we eens waarmee deze zwaar betaalde elite zich zoal bezig houdt in crisistijden.

Bron: goudvergelijken.nl
Geplaatst: woensdag 2 oktober 2013

“Wanneer de Crash komt zal de goudprijs naar $10.000 per troy ounce stijgen”

“Wanneer de Crash komt zal de goudprijs naar $10.000 per troy ounce stijgen” (deel 1) september 29th, 2013 by Koen

Bovenstaande uitspraak komt van Albert Edwards, Global Strategist bij de Franse investeringsbank SocGen. Edwards wordt door medestanders een ‘deflationist’ genoemd en door tegenstanders een ‘permabear’. Feit is dat hij reeds 17 jaar geleden een Ice Age Theorie ontwikkelde: een zeer lange periode zoals in Japan jaren ’90 dat aandelen zullen dalen in waarde. Toen kwam inderdaad de beurscrash van 2000 maar Edwards voorspelt iets nog veel groter en ingrijpender…

Bron: demorgen.be
Geplaatst: woensdag 2 oktober 2013

Farmareus Merck schrapt nog eens 8.500 banen

© reuters. Merck & Co, het op één na grootste farmaconcern van de Verenigde Staten gemeten naar verkoop, wil nog eens 8.500 banen schrappen en zijn afdeling onderzoek en ontwikkeling aanpassen, nadat nieuwe medicijnen vertraagd werden door de Amerikaanse regulatoren. Dat heeft Merck & Co, buiten de VS en Canada bekend onder de naam MSD, vandaag bekendgemaakt.

De 8.500 banen komen bovenop de 7.500 reeds aangekondigde ontslagen. De gecombineerde aantallen zijn goed voor een vijfde van het totale personeelsbestand bij Merck & Co.