EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
63
kliks
32
kliks
Bron: SlimBeleggen.net
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 26281 tot 26285
Geplaatst op: dinsdag 5 november 2013

Miljarden euro’s door de EU onrechtmatig besteed

Miljarden euro’s uit de Europese begroting worden foutief gespendeerd. Dat blijkt volgens Belga  uit het jaarrapport van de Europese Rekenkamer. De EU spendeerde vorig jaar 138,6 miljard euro. Daarop berustte een foutenpercentage van 4,8 procent, een flinke stijging in vergelijking met 2011 (3,9 procent). Dat is deels te wijten aan een nieuw systeem van steekproeven dat de Rekenkamer hanteert, maar de toename is niet nieuw. Al sinds 2009 stijgt het percentage elk jaar. Het bedrag waarvan niet duidelijk is of het rechtmatig wordt besteed wordt ieder jaar hoger.

Lees verder op welingelichtekringen.nl
Geplaatst op: dinsdag 5 november 2013
Geplaatst op: dinsdag 5 november 2013

Chavez: “Het kapitalisme heeft gefaald, het socialisme is de weg vooruit”

Hugo Chavez was van 1999 tot zijn overlijden in 2013 de president van Venezuela.  Hij leidde een geheel socialistische staat. Lange jaren van massastakingen, protestacties, land- en bedrijfsbezettingen, zelfs revolutionaire opstanden hebben uiteindelijk linkse regeringen aan de macht gebracht in een deel van Latijns-Amerika: het genoemde Venezuela, maar ook Bolivië, Ecuador en Cuba en in veel mindere mate Brazilië.  Na eeuwen onder het Amerikaanse imperialistische juk te hebben geleefd, hebben deze volkeren zich daarvan uiteindelijk ”bevrijd”. Het is dan ook geen wonder dat zij het kapitalisme associëren met al wat slecht is. Slecht voor de mens, slecht voor het land, slecht voor de natuur.  Het werelddeel heeft een heel eigen geschiedenis achter zich en deze reactie mogen we hun zeker niet kwaad dulden.

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: dinsdag 5 november 2013

EC: Nederlandse economie slechtste ter wereld

Vandaag is kabinet Rutte 2 exact een jaar oud. In een jaar tijd zijn er vele akkoorden gesloten en ook weer zinloos verklaard, is de coalitie wegens een minderheid in de Eerste Kamer uitgebreid met de SGP, de CU en D66 én bent u vanuit het Haagse onophoudelijk verzocht om nu toch eindelijk eens die nieuwe auto te kopen. Na een jaar Rutte is het dus eens hoog tijd om de balans op te maken, en joeperdepoepie wat een feest: de Europese Commissie heeft vandaag haar nieuwste economische verwachtingen voor de lidstaten bekend gemaakt. Hele overzicht van alle landen hier, het hoofdstuk over Nederland daar ( pdf) en voor de algehele samenvatting in één plaatje klikt u op deze roze letters. De vooruitzichten voor Nederland zijn er in vergelijking met de vooruitzichten uit mei bepaald niet beter op geworden. De krimp in 2013 gaat van 0,4% naar 1,0% BBP en voor 2014 gaat de voorziene groei van 1,2% naar 0,2%. De werkloosheid blijkt hoger uit te vallen dan eerder gedacht, Rutte krijgt het begrotingstekort niet op orde én de staatsschuld stijgt van 71,3% in 2012 naar 76,9% van het BBP in 2015. Wat is dat toch met die voorspellingen iedere keer? Steevast krijgen we te horen: volgend jaar, volgend jaar zal het beter gaan. Ieder jaar gaat het volgend jaar beter. Iemand, wanneer is dat 'volgend jaar' waar ze het steeds over hebben? Het meest vervelende? Nederland is nu officieel het zorgenkindje van Europa. Dit zogeheten beste kabinet sinds de Tweede Wereldoorlog blijkt een totale ramp voor de economie. Auto kopen?

Lees verder op geenstijl.nl

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs