Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 26291 tot 26295
Bron: GoudVergelijken.nl
Geplaatst: woensdag 2 oktober 2013

10 interessante feiten over Goud

Heel veel goudgerelateerde gebeurtenissen in de afgelopen tijd. Alles wat een ‘contrarian’ de oren doet spitsen en hem tot actie moet doen overgaan.  Hierbij 10 interessante feiten over goud en een aantal overpeinzingen:

[...]

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: woensdag 2 oktober 2013

Werd de goudprijs gisteren gemanipuleerd?

De goudprijs zakte gisteren met $30 per troy ounce, nadat één verkoper plotseling 130.000 contracten goud op de markt dumpte. Dat stelt Howard Wen, analist edelmetalen bij HSBC. In tien minuten tijd werd er voor €1 miljard aan goud verhandeld, terwijl dat normaal het volume voor een hele dag is. Hoe lang laten goudbeleggers zich nog in de maling nemen?

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 2 oktober 2013

Energienota gaat komende jaren omlaag

De energierekening voor consumenten en bedrijven pakt de komende jaren naar verwachting lager uit dan eerder werd gedacht. 

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 2 oktober 2013

Aandeelhouders dringen aan op vertrek van Bill Gates

Drie van de twintig grootste aandeelhouders van Microsoft dringen aan op het vertrek van voorzitter en oprichter Bill Gates. Dat meldde persbureau Reuters op basis van informatie van ingewijden.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 2 oktober 2013

10 weinig bekende economische trends die de wereld regeren

1. Zonne-energie wordt concurrentieel

Het cliché van zonne-energie als het eeuwig subsidiekindje van progressieve overheden geldt niet langer: sinds de jaren 1970 daalde de prijs van fotovoltaïsche cellen met ruim 99% en ook de installatie- en onderhoudskosten zijn drastisch gedaald. Het gevolg is dat ongesubsidieerde zonnepanelen in zonnige gebieden nu al op gelijke voet kunnen concurreren met fossiele brandstoffen. In sommige landen is men zelfs al overgegaan tot het belasten van zonnepanelen!